„ZLATNI ĆURAN“ VLASTI VELISAVLJEVIĆU

1

Doajen srpskog glumišta, pozorišni, televizijski i filmski glumac Vlasta Velisavljević dobitnik je najvišeg priznanja 46. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“ u Jagodini „zlatnog ćurana“ za životno delo, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Odluku o dodeli nagrade Vlasti Velisavljeviću (90) saopštio je umetnički direktor festivala Dobrica Milićević, a nagrada će biti uručena na „Danima komedije“, koji se po tradiciji održavaju od 20. do 27. marta naredne godine.

Popularni glumac ostvario je preko 360 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji i po tome je rekord ne samo u našoj zemlji već i u svetu, istakao je Milićević.

Pored ostalih igrao je preko 40 godina u legendarnoj predstavi „Buba u uhu“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koja je nekoliko puta igrana i na „Danima komedije“, dodao je Milićević.

On je rekao da su Velisavljevića „dramski umetnici uvek smatraliu najpoželjnijim pratnerom na sceni“.

Velisavljević je i počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

„Zlatni ćuran“ se sastoji od statuete ćuran, plakete i novčanog iznosa.

Nagrada je ustanovljena 2001. godine a dosadašnji dobitnici su glumci Miodrag Petrović – Čkalja, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Ljubomir Ubavkić – Pendula, Nikola Simić, Olivera Marković, Bora Todorović, Vlastimr Djuza Stojiljković, Petar Kralj, Milena Dravić, Jelisaveta Seka Sabljić, Rada Djuričin, Svetlana Bojković, Ivan Bekjarev i reditelj Dragoslav Lazić.

Dobitnici nagrade su pisci i pozorišni kritičari – Muharem Pervić i Milosav Buca Mirković, a režiser Dejan Mijač je odbio da primi nagradu.

Prethodni tekstPREDRAG LUČIĆ: JAGODINSKA PRIVREDA JE NOSILAC POMORAVSKOG OKRUGA
Sledeći tekstUSVOJENA ODLUKA O DODELI PLAKETA GRADA JAGODINA ODLIČNIM ĐACIMA I ZASLUŽNIM POJEDINCIMA

1 KOMENTAR

  1. A jel ste to pozurili da mu dodelite, za slucaj da ne doceka mart mesec? Mislim, nedao Bog, zelim mu jos mnogo godina da nas uveseljava, nego se cudim sto jos od sada dodeljuju nagradu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime