Zdravstveni radnici krenuli put Egipta

0

Jutros je sa aerodroma Nikola Tesla, a u organizaciji Skupštine grada Jagodina, put Egipta odletela delegacija od 144 člana od kojih većinu čine zdravstveni radnici iz 18 zdravstvenih ustanova iz Srbije, navode u SG Jagodina.
„U Hurgadi, u Egiptu, boraviće od 23. do 30. oktobra, lekari i medicinske sestre i medicinski tehničari koji rade u kovid odelenjima ili kovid ambulantama. Ostali deo delegacije, koju predvodi Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodina, čine privrednici i novinari.
Planirano je da naši zdravstveni radnici obiđu jednu od kovid ustanova u Hurgadi . Inače u tom poznatom turističkom letovalištu epidemiološka situacija je među boljima u svetu.
Grad Jagodina, ove godine je već vodio jednu delegaciju od 130 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 zdravstvenih ustanova iz Srbije u aprilu mesecu u Hurgadu. U junu grad Jagodina je vodio 600 zdravstvenih radnika iz 25 zdravstvenih ustanova u Paraliju, u Grčku .
Palma je izjavio da je ovo način na koji želi da iskaže zahvalnost zdravstvenim radnicima u borbi za živote naših ljudi i pozvao je još jednom građane da se vakcinišu jer je to jedini način da se pobedi u borbi protiv virusa.
I ovo, kao i sva prethodna putovanja, plaćena su isključivo sredstvima od donatora“ navodi se u saopštenju medijima.

Prethodni tekstBlokada puta do lokacije koja je određena za istraživanja litijuma
Sledeći tekstPalma na pijaci u Hurgadi sekao i prodavao meso (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime