ZBOG POZIVA NA BOJKOT „BONŽITE“ I „RAVANICE“ – NEPRAVOSNAŽNO OSUĐEN PREDSEDNIK NOPS

0

Po prvestepnoj nepravosnažnoj presudi Osnovni sud u Paraćinu, proglasio je krivim i osudio na novčanu kaznu i plaćanje sudskih troškova, predsednika Nacionalne organizacije potrošača Gorana Papovića, jer je 2014.godine pre okončane kontrole koju su vršili inspektori Ministarstva poljoprivrede, pozvao javno potrošače da se uzdrže od kupovine proizvoda kompanije Ravanica, jer je u njima pronađena buba. Krajem marta i početkom aprila 2014. god, mediji su objavili vest da je nepoznati potrošač pronašao bubu u „Bonžiti“.

„Objavljena je netačna i neproverena informacija koju je plasirao u javnost predsednik Nacionalne organizacije potrošača i u svojstvu predsednika NOPS pozvao je potrošače da se uzdrže od kupovine proizvoda Ravanice. Ovaj poziv na bojkot proizvoda Ravanice predsednik NOPS je izneo u javnost pre nego je okončana kontrola od strane nadležnog ministarstva, a koje je konstatovalo da ne postoji mogućnost zagađenja proizvoda fabrike. Kao posledica njegovog poziva narušen je poslovni ugled Ravanice, prodaja proizvoda je opala za oko 20 odsto, a neki veći kupci nisu produžili ugovore“ navode u ovoj fabrici.

DP „Ravanica“ je protiv Papovića podnela tužbu maja prošle godine. U toku suđenja saslušani su svedoci i veštaci. DP „Ravanicu“ sud je uputio na parnicu radi ostvarenja imovinsko pravnog zahteva prema tuženom.

 

Prethodni tekstJAGODINA: VLADIMIR PAVIĆEVIĆ U FOAJEU KULTURNOG CENTRA
Sledeći tekstKO JE REKAO „PREDSEDNIČE, GLADAN TI JE NAROD“ I ŠTA MISLI O ODGOVORU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime