Završena kampanja „Reč volontera – moć dobrote“

0

Volonterski rad u okviru Crvenog krsta predstavlja svesno poklanjanje vremena, veština, znanja i energije za dobrobit drugih ljudi i zajednice bez materijalne nadoknade. Volonteri mogu biti osobe iz svih društvenih grupa, svih uzrasta i imovinskih stanja, a aktivnosti na kojima se angažuju takođe variraju od učestvovanja u periodičnim akcijama do stalnih programa.

Volontiranje osnažuje pojedinca i povećava samopouzdanje, suzbija depresiju i pomaže nam da sačuvamo fizičko zdravlje. Kroz volontiranje pomažemo drugima, ali i ukazujemo na probleme i potrebe oko nas, a takođe izgrađujemo i osećaj solidarnosti“.

U Crvenom krstu Despotovac godinama predano radimo na kontinuiranom zanavljanju volonterske baze, pre svega mladih volontera. Mladi volonteri počev od osnovnoškolskog potom srednjoškolskog uzrasta rastu, uče i sazrevaju u Crvenom krstu kroz najrazličitije vidove edukacija i u dobu od 20 do 25 godina starosti stiču pravu zrelost edukovanih volontera koji bez obzira na svoju mladost imaju za sobom veliko iskustvo u radu Organizacije. Upravo na taj način su pripremljeni za delovanje u najrazličitijim situacijama posebno kada je u pitanju pomoć i zbrinjavanje ugroženog stanovništva

SVI SU DOBRODOŠLI
Vrata Crvenog krsta otvorena su za sve one koji žele da svoje slobodno vreme iskoriste na kvalitetan način, istovremeno stičući korisna znanja i veštine i čineći svoju zajednicu lepšim i sigurnijim mestom za život, bez obzira na uzrast.

Prethodni tekstRukometaši Lokomotive slavili 25:24 (13:13)
Sledeći tekstRudari „Resavice“ održali jednosatni štrajk upozorenja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime