ZA ZLATNE KARATISTE NOVČANA NAGRADA OD GRADA

0

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas jagodinske karatiste, koji su učestvovali u sastavu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu koje je od 6 do 8. oktobra održano u Egeru u Mađarskoj. U konkurenciji 2000 takmičara iz 36 zemalja, karatisti iz Jagodine osvojili su 4 zlatne, 1 srebrnu i 3 bronzane medalje.
“Grad Jagodina iz budžeta finansira 130 klubova u 32 discipline. Samo za karate godišnje izdvajamo 2 500 000 dinara i uvek stimulišemo i nagrađujemo sportiste koji postižu visoke rezultate. Do sada je četvoro karatista dobilo Oktobarske nagrade grada Jagodine, koje iznose 50 000 dinara pojedinačno, a ove godine će tu, najvišu nagradu grada Jagodine i 50 000 dinara dobiti još jedan karatista. Ovaj grad brine o svojim uspešnim sportistima, koji su proslavili grad i nakon karijere. Kada se završi sportska karijera u ovom gradu se ne postavlja pitanje šta posle, već uspešni sportisti dobijaju radno mesto i na taj način im se grad odužuje” , rekao je obraćajujući se karatistma i njihovim trenerima Dragan Marković Palma.
Marković je jagodinskim karatistima, reprezentativcima Srbije, od minikadeta do seniora uručio i novčane nagrade, za njih osmoro, koje su se kretale od 7 000 do 20 000 dinara, zavisno od kategorije i sjaja medalje i za 4 trenera po 10 000 dinara, ukupno 146 000 dinara.
Zlatne medalje osvojili su Ivan Ivanović u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, Aleksandra Janković i Marija Marković, srebrom se okitio Todor Marković, a bronzom Miloš Ristić, Nemanja Ivanović i Aleksandra Janković ekipno.

Prethodni tekstCIPRAS PODRŽAO SRPSKU LISTU NA LOKALNIM IZBORIMA NA KIM
Sledeći tekstUNS SAZNAJE: ALEKSANDAR GAJOVIĆ NOVI DRŽAVNI SEKRETAR ZA INFORMISANJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime