ZA REKONSTRUKCIJU SKVERA 80 MILIONA DINARA

0

U rekonstrukciju i izgradnju Skvera omladine, u centru Jagodine, od glavne ulice do Železničke stanice, biće investirano 80 miliona dinara – ove godine 30, a iduće 50 miliona dinara iz budžeta.

Skver, šetalište, za koga su vezane lepe uspomene Jagodinaca, a kojim dominira Spomenik palim Jagodincima u oslobodilačkim ratovima 1912 – 1918. godine, delo vajara Frane Menegel Dinčića, otkriven 1930. godine, dobiće novi izgled, lepši i funkcionalniji, u duhu vremena, kao i taj deo grada, ocenjuju gradski urbanisti i arhitekte.

Biće reknostruisana i ulica Boška Ðuričića do železničke stanice, koja se, između zgrade Gimnazije, Saborne crkve „Svetih apostola Petra i Pavla“ i Muzeja naivne i marginalne umetnosti, nadovezuje na Skver.

A.Đ.


Rad Infocentrale podržala je Fondacija za otvoreno društvo kroz projekat – Podrška lokalnom mediju „Portal Infocentrala“

Fondacija za otvoreno društvo je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija koja razvija i podržava projekte i aktivnosti usmerene na razvoj demokratske kulture, otvorenosti, uvažavanja različitosti, punog poštovanja ljudskih prava svih i na promovisanje principa vladavine prava, dobrog upravljanja i odgovornosti i učešća građana u javnim poslovima, a u cilju stvaranja pretpostavki za održivi razvoj demokratskog i otvorenog društva u Srbiji.

Prethodni tekstAKADEMIJA OXFORD – DOBRODOŠLI U NAŠ NOVI PROSTOR!
Sledeći tekstPALMA: DA SE JA PITAM OD SUBOTE BI BILE ORGANIZOVANE SVADBE UZ POŠTOVANJE MERA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime