Za Dan oslobođenja uručene Oktobarske nagrade, novčani iznos 50.000 dinara

0

Danas je održana svečana sednica Skupštine grada povodom Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu. Uručene su 44 oktobarske nagrade, a svaku prati i novčani iznos od 50 000 dinara.

„U Jagodini se ne nagrađuju političari niti direktori javnih preduizeća, jer je njihov posao da vode brigu o gradu i građanima. Ja nikada ne bi primio nagradu za nešto što sam uradio u Jagodini, jer je to moj posao. I ove godine 23 oktobarske nagrade dodelili smo najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, a ostale zaslužnim pojedincima i organizacijama, zdravstvenim radnicima, humanitarnim radnicima, policajcima, vatrogascima, najuspešnijim sportistima… Kod nas je jedini kriterijum za nagradu uspeh, a ne politička pripadnost ili funkcija”, rekao je Dragan Marković Palma. On je podnoseći izveštaj o radu kazao i da je popis stanovništva 2011. godine pokazao da u Jagodini živi 440 porodica više nego prilikom prethodnog popisa, a, kako je rekao, nakon ovog popisa koji je u toku, očekujem da u Jagodini bude 1500 porodica više nego na poslednjem popisu.

Marković se zahvalio na saradnji svim odborničkim grupama. Svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine prisustvovali su predstavnici Srpske pavoslavne crkve, policije, vojske, pravosudnih organa, zdravstva, prosvete, privrede, kao i odbornici u Skupštini grada Jagodine, direktori javnih preduzeća.

UČENICI OSNOVNIH ŠKOLA

1. Staši Đurđević, učenici osmog razreda OŠ „Branko Radičević“ u Bunaru, za izuzetno zalaganje u školi i na takmičenjima i zavidan uspeh postignut tokom školovanja.

2. Aleksiji Mihailović, svršenoj učenici osmog razreda OŠ „17. oktobar“ u Jagodini i đaku generacije, za postignut uspeh u školi i izuzetne rezultate postignute na takmičenjima iz hemije i fizike od opštinskog do republičkog ranga.

3. Mariji Simović, učenici osmog razreda OŠ „Joca Milosavljević“ u Bagrdanu, za odličan uspeh u školi, primerno vladanje i izuzetne rezultate postignute na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti i geografije.

4. Matiji Radosavljeviću, svršenom učeniku osmog razreda OŠ „Radislav Nikčević“ u Majuru, đaku generacije, nosiocu Vukove diplome i dobitniku više specijalnih diploma iz srpskog jezika, fizike, matematike, biologije i fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, za postignute rezultate i zalaganje u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

5. Teodoru Stefanoviću, učeniku osmog razreda OŠ „Milan Mijalković“ u Jagodini, za postignut uspeh u školi i izuzetne rezultate postignute na takmičenjima iz matematike, fizike i hemije, od opštinskog do republičkog ranga.

6. Borisu Bogosavljeviću, svršenom učeniku osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Glogovcu, đaku generacije i nosiocu Vukove diplome, za odličan uspeh u školi, primerno vladanje i izuzetno zalaganje u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

7. Ognjenu Radosavljeviću, učeniku osmog razreda OŠ „Rada Miljković“ u Jagodini, za odličan uspeh, primerno vladanje, izuzetne rezultate postignute na takmičenjima iz tehnike i tehnologije i iz srpskog jezika i jezičke kulture.

8. Savi Šašoviću, svršenom učeniku osmog razreda OŠ „Ljubiša Urošević“, Ribare, nosiocu Vukove diplome i posebne diplome iz matematike, za odličan uspeh, izuzetno zalaganje u nastavnim i vannastavnim aktivnostima i rezultate postignute na takmičenjima iz matematike.

9. Pavlu Jovanoviću, učeniku šestog razreda OŠ „Boško Đuričić“ u Jagodini, za postignut uspeh u školi, ostvarene rezultate na svim nivoima takmičenja u Republici Srbiji iz matematike, biologije, istorije, srpskog jezika i književnosti i tehnike i tehnologije.

10. Sofoklis Nikoli Dimopoulosu, učeniku četvrtog razreda OŠ „Crnjanski“ u Jagodini, nosiocu mnogobrojnih nagrada i priznanja sa likovnih konkursa, za odličan uspeh u školi, primerno vladanje i izuzetno zalaganje u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

11. Rastku Iliću, svršenom učeniku osmog razreda OŠ „Goran Ostojić“ u Jagodini i đaku generacije, za odličan uspeh i izuzetne rezultate postignute na takmičenjima iz matematike, fizike, hemije, informatike i engleskog jezika.

12. Milici Vulić, svršenoj učenici solo pevanja OMŠ „Vladimir Đorđević“ u Jagodini i đaku generacije, za učešće i osvojene nagrade na festivalima i na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

UČENICI SREDNjIH ŠKOLA

13. Ani Đorđević, svršenoj učenici četvrtog razreda ETŠ „Slavka Đurđević“ u Jagodini, pobednici na Literarnom konkursu „Jara Labud“, za odličan uspeh i postignute zapažene rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

14. Sari Grujić, svršenoj učenici četvrtog razreda Srednje medicinske škole „Milutin Milanković“ u Jagodini, nosiocu Vukove diplome i brojnih pohvalnica, za odličan uspeh, primerno vladanje, posvećenost i angažovanje koje je pokazala tokom školovanja.

15. Andriji Ćiriću, svršenom učeniku četvrtog razreda Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini, đaku generacije, nosiocu Vukove diplome i dobitniku nagrade dr „Jovan Čakić“, za odličan uspeh u školi i izuzetne rezultate ostvarene na takmičenjima iz matematike, fizike i programiranja, od opštinskog do republičkog ranga.

16. Sandri Miladinović, učenici četvrtog razreda EGŠ „Nikola Tesla“ u Jagodini, dobitnici mnogobrojnih nagrada i priznanja, za odličan uspeh u školi i osvojeno drugo mesto na Republičkom takmičenju iz književnosti.

17. Teodori Stefanović, učenici četvrtog razreda Prve tehničke škole u Jagodini, za odličan uspeh i postignute zapažene rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

18. Projektnom timu i učesnicima Erasmus + VET projekta Škole sa domom za učenike oštećenog sluha i govora „11. maj“ u Jagodini „Mi pečemo, Vi nosite“, za podsticanje razvoja profesionalnih kompetencija učenika sa smetnjama u razvoju.
Nagradu će za/u ime dobitnika primiti….

ZDRAVSTVENI RADNICI

19. dr Radenku Rubežiću, specijalisti za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, načelniku Odeljenja ortopedije i traumatologije Opšte bolnice u Jagodini, koji je svojim stručnim i neumornim radom i organizacionim sposobnostima postavio čvrste temelje ortopedske hirurgije u Opštoj bolnici Jagodina.

20. dr Jasmini Tričković, specijalisti urgentne medicine Opšte bolnice u Jagodini za doprinos razvoju Odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja i edukaciji mladih lekara.

21. Ivani Ivanović, glavnoj medicinskoj sestri Odeljenja pneumoftiziologije Opšte bolnice u Jagodini za dugogodišnji stručni, požrtvovani rad i veliki doprinos u borbi protiv pandemije izazvane virusom Covid -19.

22. dr Vesni Petrović, specijalisti opšte medicine, za visok stepen profesionalizma i kreativnosti u radu i za sprovođenje dobre kliničke prakse.

23. dr Nataši Đorić, specijalisti opšte medicine, za stručnost, kreativnost i požrtvovanost u radu sa pacijentima.

SPORTISTI

24. Sofiji Živković, džudistkinji, nosiocu braon pojasa i reprezentativki Srbije u juniorskoj konkurenciji, vicešampionki države, za osvojene brojne medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

25. Mihajlu Miladinoviću, desetogodišnjem šahisti, za osvojenu titulu državnog prvaka u kategoriji takmičara do 12 godina i plasman za učešće na predstojećem Svetskom i Evropskom prvenstvu.

26. Lazaru Kovačeviću, strelcu, članu streljačkog kluba „Jagodina“ i članu seniorske reprezentacije Srbije, za osvojene medalje na državnim prvenstvima u svim uzrasnim kategorijama u gađanju vazdušnom puškom i medalje na Evropskim prvenstvima i Svetskim kupovima.

27. Aneti Adžić, rukometašici i kapitenu ekipe Ženskog omladinskog rukometnog kluba „Jagodina“, za ogroman doprinos u osvajanju dve titule šampiona Srbije, tri kupa Srbije, tri Super kupa Srbije i Svesrpskog kupa.

28. Aleksandru Miladinoviću, predsedniku Ženskog omladinskog rukometnog kluba „Jagodina“ za kontinuirano zalaganje i potpunu posvećenost radu kluba kao jednom od najzaslužnijih za osvajanje dve titule šampiona Srbije, tri kupa Srbije, tri Super kupa Srbije i Svesrpskog kupa.

29. Andrei Jankoviću, bokserskom sudiji i međunarodnom sudiji AIBA, za 45-godišnji staž bokserskog sudije i brojna suđenja na međunarodnim turnirima.

posthumno
30. Dejanu Miloševiću, sportskom novinaru, za 30-godišnji staž u sportskom novinarstvu i veliki doprinos afirmaciji sporta i sportista u Jagodini.
Nagradu će za/u ime dobitnika primiti….

31. Zoranu Milovanoviću, sportskom novinaru, za 49 godina rada u nedeljniku „Novi put“, profesionalno dopisništvo u „Sportskom žurnalu“ i beleženje i čuvanje od zaborava svih važnih sportskih događaja u Jagodini i Pomoravlju.

32. Nemanji Miloševiću, maratoncu, za dugogodišnje bavljenje atletikom i učešće u brojnim domaćim i međunarodnim maratonima a posebno za članstvo u ekipi koja učestvuje u humanitarnim trkama kao podrška i pomoć osobama sa invaliditetom.

33. Ženskom omladinskom rukometnom klubu „Jagodina“, za kontinuirano takmičenje u Super ligi Srbije, osvojene 3 titule prvaka Srbije, 5 titula vice prvaka Srbije, 5 osvojenih Kupova Srbije, 3 osvojena Super kupa Srbije i osvojen Svesrpski kup.
Nagradu će za/u ime dobitnika primiti….

POJEDNICI

34. Radosavu Jevtiću, vlasniku firme „Autouniverzum“ d.o.o. Jagodina, za doprinos celokupnoj privredi Jagodine i kontinuitet u poslovanju za poslednjih 20 godina.

35. Dragiši Milanoviću, dugogodišnjem vlasniku restorana „Mali Raj“, sa tradicijom dugom pet decenija koji je posetilo mnogo gostiju iz raznih krajeva Srbije čime je reprezentovana gostoljubivost jagodinaca u najboljem svetlu.

36. Radovanu Đokiću, vlasniku kompanije „Agro – Đole“, za više od 25 godina uspešnog poslovanja i veliki broj zadovoljnih klijenata na teritoriji cele Srbije.

37. Milošu Stojkoviću, teologu i povereniku manastira Hilandar, za dostojno obavljanje poverene dužnosti tokom koje je veliki broj građana posetio najveću srpsku svetinju, doprinos jačanju pravoslavlja i za dugogodišnje bavljenje humanitarnim radom.

38. Milinki Milovanović, članici organizacije invalida rada i dobrovoljnom davaocu krvi, za tridesetogodišnji humanitarni rad.

39. Radio Jagodini, povodom 60 godina postojanja i profesionalnog rada svih dosadašnjih redakcija.
Nagradu će za/u ime dobitnika primiti….

40. Draganu Joviću, pripadniku vatrogasno spasilačke jedinice, za postignute uspehe u akcijama zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara i iskazanu izuzetnu hrabrost i visok nivo profesionalnosti.

41. Ljubodragu Matiću, radniku JP „Standard“ Jagodina, za više od 35 godina staža, zalaganje u obavljanju poslova i posvećenost radnim zadacima i van radnog vremena, za potrebe preduzeća i grada Jagodine.

42. Bosiljki Kuzmanović, radnici JP „Standard“ Jagodina sa preko 37 godina staža, za izuzetno odgovorno i besprekorno obavljanje poslova čak i po najtežim vremenskim uslovima.

43. Vanji Marinković, policijskoj službenici u Policijskoj upravi u Jagodini, za posvećenost, istrajnost i stručnu osposobljenost u obavljanju poslova.

44. Nebojši Vesiću, policijskom službeniku u Policijskoj upravi u Jagodini, za neizmerno, profesionalno i besprekorno zalaganje u obavanju poslova, odanost i posvećenost radnim obavezama i zadacima.

 

Prethodni tekstPokušaj samoubistva u ulici Milan Mijalković i šta se zapravo dešavalo
Sledeći tekstANIMALNI OTPAD I DIVLJE DEPONIJE – PROŠLOST RUŽNIH NAVIKA?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime