VUČIĆ: USKORO ŠVAJCARSKI MODEL OBRAZOVANJA

0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je na Kopaonik biznis forumu istakao da je ova Vlada „postavila temelje za ono šta treba da radimo u budućnosti“ i da su doneti plan i mere fiskalne konsolidacije.

– Bio je je to bio skup znanja koji su čeznuli da se nešto promeni. Da ne trošimoviše nego što smo zaradili, da istovremeno na dugi rok obezbedimo rast privrede.

Sve to lepo zvuči i neki planovi su u kontradikciji, ali smo mi napravili plan kojeg se držimo striktno i potpuno. Doneli smo nekoliko sistemskih zakona u skladu sa zakonima koje poseduju najmodernije države, od zakona o radu do zakona o penzijama i stečaju. Oni koji nemaju simpatije ni prema meni ni prema Vladi moraju da priznaju da smo preuzeli konkretne korake – rekao je Vučić na početku Foruma.

Premijer je rekao i da su doneti plan i mere fiskalne konsolidacije.

– Smejaće nam se ljudi, ali prva smo zemlja u ovom delu Evrope koja je to uradila. Retko nam je bilo važno da razmišljamo nekoliko godina unapred. Zaboravljali smo i podsmevali se onima koji su imali petogodišnje, sedmogodišnje, desetogodišnje planove, jer je nama bilo važno kako ćemo da preživimo taj dan – rekao je Vučić

„Uskoro početak dualnog obrazovanja u Srbiji“

– Uskoro dolazi i potpredsednik švajcarske Vlade, kako bi nas naučio o sistemu obrazovanja. Znam da se to mnogima neće svideti – rekao je premijer Vučić i najavio početak dualnog obrazovanja u Srbiji.

Dualno obrazovanje je učenje na radnom mestu i u zanatskoj školi, a učenici su u posebnom obrazovno-radnom odnosu sa firmom – poslodavcem. Ovaj vid edukacije primenjuje se u većem broju evropskih zemalja, ali su najpoznatiji i najuspešniji modeli Austrije i Nemačke.

Izvor Blic

Prethodni tekstLUKSUZNA MASAŽA ZLATOM KAO POKLON ZA 8.MART – SAMO 1800 DINARA!
Sledeći tekstU SUSRET 8.MARTU – PARFEMI NA AKCIJI U PARFIMERIJI „FOKUS“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime