VUČIĆ POSLE KRIZNOG ŠTABA „Očekuje nas teško vreme, mnogo teže nego što je danas“

0

Očekuje nas teško vreme, mnogo teže nego što je danas, rekao je danas nakon sastanka Kriznog štaba o sprečavanju posledica korona virusa, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je kazao, posle 10 do 12 dana krenuće eksponencijalni rast obolelih od korona virusa.

Kao je kazao, ljudi ne treba da brinu za snabdevanje namirnicama, kao i da očekuje da sa svim ovom će biti gotovo za oko dva meseca.

Kada su u pitanju firme i pojedinci koji budu pogođeni koronavirusom, Vučić je kazao da „koliko god budemo mogli da pomognemo, pomoćićemo“.

„Deo onima koji su direktno pogođeni država će pomoći oko isplate plata… Narodna banka neće štampati dodatan novac“, kazao je Vučić.

Kada je u pitanju broj respiratora, predsednik je kazao da je jutros nabavio još 50, a da nabavka nigde nije oglašena.

„Snalazim se. Pa me gonite jednog dana što sam narodu nabavljao respiratore… Zato što ono što nas čeka biće užasno i nikada nećemo biti pripremljeni. Nijedna zemlja nije pripremljena“, kazao je Vučić i istakao da je ukupan broj respiratora od danas državana tajna.

Upitan da li će u Srbiji biti uvedeno vanredno stanje, Vučić je rekao da je to mera koja se odlaže do poslednjeg, a prvog neophodnog trenutka. Ipak, dodao je da ne isključuje mogućnost da vanredno stanje bude uvedeno.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime