Vučić: Dali smo sve od sebe da se slučaj Milana Pantića reši (VIDEO)

1

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da će okupljanje u Jagodini na godišnjicu ubistva novinara Milana Pantića ove godine biće drugačije jer je predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara, Veran Matić, izjavio da ta komisija „zna motiv, naručioce i izvršioce ubistva Pantića“.

Matić je rekao da Komisija zna da je Pantić ubijen „zbog onog što je pisao i onog što bi tek pisao o privatizaciji Cementare Novi Popovac u Paraćinu“ i da Komisija ima saznanja o tome ko je stojao ispred zgrade, tajno pratio i na kraju likvidirao Pantića, kao i koja kriminalna grupa je to planirala.

„U svetlu ovih okolnosti će se sutra, 11. juna, u 11 sati na 20 godina od ubistva dopisnika ‘Večernjih novosti’ Milana Pantića na njegovom grobu okupiti novinari, porodica i prijatelji. U 11.30 predstavnici UNS-a će položiti venac na spomen ploču na Trgu Milan Pantić“, najavilo je UNS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas govoreći o 20. godišnjici ubistva Milana Pantića u Jagodini, ocenio da „smo dali sve od sebe“ da se taj slučaj reši, a da je zbog toga i angažovao predsednika Komisije za istraživanje ubistava novinara Verana Matića.

„Angažovali smo gospodina Matića da i komisija i svi drugi, da pomognemo nadležnim organima i pronadjemo počinioce i rešimo ubistvo. Verujem da je do odredjenih pomaka došlo, ali nisam ja taj koji treba da sudim i donosim odluku da li ima dovoljno dokaza, to je na tužilaštvu“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Jagodini.

Rekao je da je bivša vlast „skrivala činjenicu“ da je Pantić ubijen i nije ga rešila, kao što nije rešila ni slučaj ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

 

Foto Boris Krstić

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime