Vozač saniteta Opšte bolnice u Ćupriji izneo teške optužbe na račun rukovodstva (VIDEO)

1
„Sanitetom kojim prevozimo obolele od kovida za Kruševac, prevozimo i decu (obolelu od drugih bolesti) do beogradskih bolnica. U Opštoj bolici u Ćupriji vlada rasulo i ja se ne plašim da kažem istinu, pisao sam i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Ministarstvu zdravlja, kao i nadležnim sindikatima“ kaže vozač saniteta Opšte bolnice u Ćupriji, Mile Nikolić nezadovoljan odlukom rukovodstva ove zdravstvene ustanove da u stalni radni odnos primi drugog vozača, za koga tvrdi da je počeo da radi pre samo dva meseca. Ova situacija naterala ga je da objavi, kako sam kaže, istinu.
 
„Zaposlio sam se kao vozač saniteta u doba korone i radim vec nekih godinu i po dana na određeno vreme, već tri produžetka na šest meseci. Dva puta sam preležao koronu i nisam odbijao posao. U međuvremenu se raspisuje konkurs za mesto vozača na neodređeno gde konkurišem ja i suprug glavne sestre koji se zaposlio pre samo dva meseca. Po odluci direktora posao na neodređeno dobija muž glavne sestre. To nije prvi slučaj zapošljavanja rodbine i kumova itd. Ima ih mnogo“ kaže Nikolić.
On tvrdi da je dobijao pretnje kada je konkurisao.
„Pošto sam se javio direktoru da sam konkurisao, odmah su usledile pretnje otkazom. Glavna sestra se ponaša i zapošljava u bolnici kao da je njeno vlasništvo. Dok je huktala korona direktor Opšte bolnice je primao kovid dodatak preko 40.000 kao i glavna sestra i drugi, a nikada nisu ušli u kovid. Ja sam sve to dokumentovao nadležnim organima. Ko želi da se pozabavi time kakav radnik je dobio posao vozača saniteta na neodređeno, imao bih mnogo da kažem o njegovim lošim navikama, dokaze da se radi o nepouzdanoj osobi itd.“ kaže Nikolić.
Svi akteri ove priče su članovi Srpske napredne stranke.
 
 
Infocentrala je kontaktirala nadležne u Opštoj bolnici u Ćupriji kako bismo saznali i njihovu stranu priče. Do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor. 
Prethodni tekstJagodinac komšijama zapalio štalu sa životinjama i 3.500 bala sena
Sledeći tekstParaćin – jedina pomoravska opština bez predstavnika u Skupštini Srbije

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime