VLASNICI SAMOSTALNIH TRGOVINSKIH RADNjI IZ JAGODINE POSETILI VELETRGOVINU ,,METRO“ U BLIZINI PARALIJE

0

Vlasnici samostalnih trgovinskih radnji sa područja grada Jagodine prvog dana boravka u Grčkoj, u okviru posete privredno političke delegacije grada Jagodine, koju predvodi predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma od 26. – 30.maja, obišla je veletrgovinu, keš en keri market ,,Metro“ u neposrednoj blizini Paralije.
Veletrgovina ,,Metro“ je u apsolutnom vlasništvu grčkog kapitala, na području cele Grčke ima 48 veletrgovinskih objekata i zapošljava deset hiljada radnika.
Vlasnici samostalnih trgovinskih radnji iz Jagodine su u pratnji ljubaznih domaćina obišli objekat, upoznali se sa cenama i bogatim asortimanom najrazličitije robe koja se prodaje u ovom objektu i pritom izrazili zadovoljstvo što im je jagodinska lokalna samouprava omogućila da posete Paraliju i okolinu i upoznaju se sa iskustvima grčkih trgovaca, koja će, u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima primeniti u svojim radnjama u Srbiji.
Nakon obilaska marketa ,,Metro“ u neposrednoj blizini Paralije, vlasnici samostalnih trgovinskih radnji sa područja grada Jagodine složili su se u oceni da je bogat asortiman robe koju ova veletrgovina nudi, ali i konstatovali da su cene jače u odnosu na cene iste robe u Srbiji.
Vlasnik samostalne trgovinske radnje u selu Vinorača, Milan Sokolović izrazio je zadovoljstvo što mu je lokalna samouprava omogućila da poseti Grčku i upozna se sa načinom rada njihovih veletrgovina.
-Ovo je za mene vrlo značajno iskustvo, ponuda i asortiman robe koju grčki ,,Metro“ nudi je stvarno velika i bogata, video sam da imaju tri stope PDV-a, od 23 i 24 %, ali i od 13 % na mleko i giros.Takođe, zahvalio bih se jagodinskoj lokalnoj samoupravi što je nama, vlasnicima samostalnih trgovinskih radnji omogućila ovako nešto. Mišljenja sam da i druge lokalne samouprave u Srbiji treba da slede primer jagodinske“, zaključio je Sokolović.
Takođe, istog mišljenja je i Dragan Matić, vlasnik STR ,,Trgovina Matić“ iz Donjeg Račnika.
-Ovo je pravi potez, svet i Evropa treba da se obilaze, da se upoznajemo sa načinom rada i razmišljanja drugih ljudi i drugih zemalja. Tako ćemo biti u prilici da iskoristimo nešto od njihovih iskustava i ono što nam odgovara primenimo u našim delatnostima. Jagodinska lokalna samouprava svakodnevno pokazuje da ima sluha za takve stvari i ovo putovanje nam mnogo znači“, rekao je Matić.
Direktor ,,Alfa“ d.o.o. iz Jagodine Jovica Stanković je najavio otvaranje njihove veletrgovine u Jagodini i konstatovao da je poseta grčkoj veletrgovini ,,Metro“ značajno iskustvo.
-Veoma je značajno što smo posetili grčku veleprodaju ,,Metro“, jer i ,,Alfa“ d.o.o. u najskorijoj budućnosti planira otvaranje veletrgovine u Jagodini, pa će nam ovo iskustvo mnogo značiti kako ne bi smo napravili neke greške na samom početku. Sve pohvale našoj lokalnoj samoupravi za organizovanje ovog putovanja“, zaključio je Stanković.

VASPITAČICE PREDŠKOLSKE USTANOVE ,,PIONIR“ POSETILE VRTIĆ ,,PERISTASI“ U KATERINIJU

Delegacija u kojoj su direktor, vaspitači i osoblje Predškolske ustanove ,,Pionir“ iz Jagodine prvog dana boravka u Paraliji obišla je dečiji vrtić, koji je jedan od pet takvih u opštini Katerini, nalazi se na tri kilometra od Paralije, a nosi naziv ,,Peristasi“.
Ovaj objekat je izgrađen 2000.godine i može da primi sedamdesetoro mališana, koji su na veličanstven način, uz pesmu i poruku na srpskom ,,Dobrodošli“, dočekali goste iz Jagodine.
Goste iz Jagodine je pozdravio direktor ove institucije Tomas Papadimitriu.
-Drago mi je zbog izuzetne saradnje koju imamo, a takođe i što svakim novim potezom potvrđujemo prijateljstvo srpskog i grčkog naroda, kao i bratstvo građana Katerinija i Jagodine“, zaključio je Papadimitriu.
Uz obilazak vrtića vaspitači iz Jagodine, prisustvovali su i jednom radnom danu dece ovog objekta i tom prilikom izneli svoje impresije.
Direktor Predškolske ustanove ,,Pionir“ u Jagodini, Vladan Đurđević se zahvalio domaćinima na izuzetnoj dobrodošlici.
-Ovo je jedno divno iskustvo kojim je potvrđeno tradicionalno prijateljstvo naših naroda i država.Videli smo kako rade naše grčke kolege i upoznali se sa njihovim iskustvima u radu sa decom. Takođe, i mi smo njih upoznali sa našim načinom rada i mogu da konstatujem, da su nam vrlo slične metode rada, i da smo i mi i oni veoma posvećeni poslu kojim se bavimo, a isključivo u cilju dobrobiti za najmlađe“, rekao je Đurđejućić.
Prema rečima Suzane Jović i Violete Nikolić, vaspitačica i defektologa Snežane Mitrović Predškolske ustanove ,,Pionir“ iz Jagodine, ova poseta Grčkoj u organizaciji jagodinske lokalne samouprave je pun pogodak, jer su razmenjena iskustva u radu sa decom, obostrano, što će i jednima i drugima mnogo značiti u unapređenju rada sa mališanima.
Na kraju posete vrtiću ,,Peristasi“ deca su uručila poklone gostima iz Jagodine u vidu ručnih radova, a zatim je usledilo zajedničko fotografisanje za uspomenu i sećanje na ovaj lep susret.

CENE U PARALIJI NISU MENjANE TRI GODINE
U nekim srpskim medijima su objavljene informacije da su u Grčkoj znatno podignute pansionske i vanpansionske cene. Tim povodom smo u Paraliji razgovarali sa Nikolasom Picidisom, vlasnikom hotela ,,Central“’.
-U Paraliji cene smeštaja u hotelima i apartmanima nismo menjali tri godine, takođe nisu promenjene ni cene girosa, osvežavajućih napitaka, kafe, sladoleda i svega ostalog što čini vanpansionsku potrošnju“, rekao je Picidis.

Prethodni tekstPRVA BICIKLIJADA U PARAĆINU
Sledeći tekst„JS“ OTVORILA KANCELARIJU U PARALIJI, TREĆU GODINU ZA REDOM

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime