VLADITI JEROTIĆU POČASNA DIPLOMA „NARODNI UČITELJ“

0

Istaknuti srpski neuropsihijatar, psihoterapeut, književnik i akademik Vladeta Jerotić dobitnik je počasne diplome „Narodni učitelj“ Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini za ovu godinu

Istaknuti srpski neuropsihijatar, psihoterapeut, književnik i akademik Vladeta Jerotić dobitnik je počasne diplome „Narodni učitelj“ Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini za ovu godinu, izjavila je danas Tanjugu dekan fakulteta Violeta Jovanović.

Ova nagrada ustanovljena je pre šest godina i dodeljuje se „za poseban doprinos razvoju obrazovanja i afirmaciji fakulteta“.

Nagrada će Jerotiću biti uručena 13. decembra na Svečanoj akademiji povodom 24 godine fakulteta i 119 godina obrazovanja učitelja u Jagodini.

Jerotić je rođen 1924. godine u Beogradu, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, specijalizirao neuropsihijatriju, psihoterapuju specijalizirao u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj, radio u Bolnici „Dr Dragiša Mišović“ predavao je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Razvio je obimnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti psihoanalize, psihoterapije, religije i filozofije. Član je Udruženja književnika Srbije, Medicinske akademije i SANU.

Objavio je 32 knjige. Nagradu „Narodni učitelj“ do sada su dobili pisci Dobrica Erić, Slobodan Raketić, Milisav Savić, slikar Sretko Divljan, novinari Živorad Žika Nikolić i Nenad Ristić.

Diplomu „Magister Humanitas“, dobio je muzičar Vasil Hadžimanov. Ova nagrada je sutanovljena pre tri godine i do sada su je dobili mužičar i pesnik Marko Šelić Marčelo i „ambasador srpske trube“ muzičar Dejan Petrović. Nagrada se dodeljuje „za pedagoško delovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih“.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime