VLADAN PETROVIĆ: PRIMITIVIZAM U VRANJU NA SVIM NIVOIMA

0

Nestvarne scene sa stadiona u Vranju, gde su fudbaleri Jagodine sa dva igrača manje poraženi od Dinama golom iz sumnjivog penala u petom minutu nadoknade, a igrači tu odluku „pozdravili“ demonstrativnim sedenjem na travi, i dalje su centralna tema fudbalske javnosti u Srbiji.

Trener „ćurana“ Vladan Petrović dan kasnije tvrdi da od izgubljenih bodova mnogo više bole suze njegovih igrača u svlačionici po završetku kontroverzne utakmice, ali kaže i da je „primitivizam navijača i svih aktera susreta, zaprepašćujuć“.

– Velika je sreća da na ovoj utakmici nismo poveli 2:0 iako smo imali ozbiljne prilike, ne smem ni da zamislim šta bi se sve dešavalo. Utakmica je produžena deset minuta, opravdano zbog brojnih prekida, penal je dosuđen u 94. i realizovan u 96, a kada smo mi promašili zicer u sedmom minutu nadoknade odmah je dosuđen kraj. Svi igrači su plakali posle utakmice u svlačionici. To mi je od svega što se dešavalo palo najteže – kaže trener Jagodinaca Vladan Petrović.

Probleme na stadionu gde je i sam proveo deo karijere Petrović je osetio od strane domaćih navijača.

– Mene je publika pogodila flašom, a četvrti sudija nije smeo da izađe i vidi šta se događa. Posle utakmice mi je rekao da planira da ostavi suđenje. Od 1978. sam u fudbalu i nisam se susreo sa nečim sličnim, da je ovakvo suđenje moguće u profesionalnom fudbalu meni je to nepojmljivo. Sin mi često kaže da planira da ode iz Srbije, a koji bih ja argument trebalo da mu dam da to ne učini – rezigniran je Vladan Petrović.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime