Visoka strukovna škola ICEPS u Jagodini – studije dostupne i zaposlenima

0

U Jagodini je u toku jesenji upisni rok na osnovne i master studije Visoke strukovne škole ICEPS – Internacionalni centar za profesionalne studije.

ICEPS je visoka strukovna škola prepoznatljiva, ne samo po studijskim programima zdravstvene struke: Zdravstvena nega, Fizioterapija, Radiologija, Menadžment u zdravstvu i Strukovni medicinsko-laboratorijski tehnolog, već i po jedinstvenoj organizaciji studija.

Svi studijski programi koje ICEPS realizuje imaju veliki fond časova stručne prakse, čak 60 odsto. Stručnu praksu studenti obavljaju u nastavnim bazama, odnosno zdravstvenim ustanovama sa kojima ICEPS ima potpisan ugovor o saradnji, a u našem okrugu to su: Opšta bolnica Jagodina, Gerontološki centar Jagodina, Opšta bolnica Paraćin, Opšta bolnica Ćuprija, Dom zdravlja Ćuprija.

Saradnja ICEPS-a i zdravstvenih ustanova ima veliki značaj i za zdravstvene radnike zaposlene u njima, koji žele da nastave školovanje i na taj način napreduju u karijeri. Kako studiranje uz posao nije jednostavno, organizacija nastavnih obaveza na ICEPS-u posebno je prilagođena zaposlenim zdravstvenim radnicima – postoji mogućnost priznavanja dela, a u nekim slučajevima i celokupne stručne prakse, realizacija prakse na radnom mestu, priznavanje ispita položenih u drugim visokoškolskim ustanovama, polaganje ispita vikendom, dostupni su video snimci predavanja i besplatan materijal za učenje.

Pored aktuelnog popusta za upis do 30. septembra i mogućnosti plaćanja školarine u 11 mesečnih rata, zaposleni zdravstveni radnici imaju i dodatne pogodnosti – popust za članove sindikata sa kojima ICEPS sarađuje, mogućnost finansiranja dela školarine od strane Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije, umanjenje školarine na osnovu priznatih ispitnih obaveza i druge popuste.

Osim studijskih programa iz oblasti medicine, na ICEPS-u se realizuju i akreditovani programi osnovnih strukovnih studija iz oblasti ugostiteljstva i ekonomije, ali i master strukovne studije Zdravstvena nega, Javno zdravlje, Menadžment u zdravstvu i Ultrazvučna dijagnostika.

ICEPS je do sada razvio značajnu studijsku mrežu koju čini više od 2000 zadovoljnih studenata, 100 nastavnih baza u 40 gradova Srbije i čak 6 visokoškolskih jedinica u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Leskovcu, Vršcu i Jagodini.

Jedinica Visoke strukovne škole ICEPS u Jagodini nalazi se na adresi 27. marta 41, a sve informacije mogu se dobiti putem telefona: 035 8101 642 i 064 82 45 688 ili mejla: [email protected]

Prethodni tekstDeca rudara poginulih u rudniku Soko dobila jednogodišnje stipendije
Sledeći tekstPortugalac u Jagodini odbranio titulu profesionalnog prvaka sveta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime