Viši sud presudio da je paraćinska SNS vlast nezakonito oduzela prostorije opoziciji

0

Rešenjem Višeg suda u Jagodini u drugostepenom postupku potvrđeno je da je Opština Paraćin posle smene vlasti nezakonito onemogućila korišćenje prostorija koje je opozicija ranije zakupila. Kada je Srpska napredna stranka došla na vlast u ovom gradu, donela je odluku da opoziciji oduzme prostorije na koje je zakupom imala prava.

„To se nije desilo ni greškom, ni previdom. Ova kriminalna radnja posledica je namere Vladimira Milićevića, Miloša Đokića i SNS opštinskog veća da se građanima Paraćina koji nisu istomišljenici Vlade i drugara uskrate osnovna ljudska prava. Da se onemogući političko delovanje opozicije. Vladimir Milićević, taj „dobri nekorumpirani staroparaćinac“, stoto koleno Vrapčanaca, najpre je krajem 2020. stavio na dnevni red opštinskog veća zaključak o otkazivanju ugovora o zakupu za veći broj organizacija koje nisu po volji naprednim vlastima. Obrazloženje ovakve odluke opštinskog veća sastoji se od čistih laži. Slagali su da je ovaj prostor potreban za „odborničke grupe“. Presna laž, sve odborničke grupe smeštene su odavno i cela zgrada u ul. Franše de Perea je prazna. U međuvremenu su i druge zakupce uveli u prostor koji im je navodno trebao za „odborničke grupe“ i „opštinske službe“ u druga dva objekta odakle su iseljavali „nepodobna“ udruženja građana“ objavio je bivši predsednik Opštine Paraćin, Saša Paunović.
On kaže da je oduzimanje prostorija bilo samo jedno u nizu osvetničkih, nezakonitih dela koji je osvajač vlasti u tom trenutku – SNS, sproveo u gradu.
„Nezakonitu operaciju stavljanja katanca na prostorije sproveli su po naređenju Milićevića tadašnji načelnik i zamenica načelnika opštinske uprave, Saša Jevtić i Jelena Kostić. Oboje odavno više ne rade u opštinskoj upravi. Saša Jevtić je kako tvrde upućeni zbog šikaniranja „nekih lica van opštine“, pošto nije sprečio izdavanje jedne građevinske dozvole (što bi, da je to učinio, bilo nezakonito), tj. zato što je ekipi upropastio šansu da nekog reketiraju, dao ostavku i otkaz. Jelena Kostić je pri kraju godišnjeg odmora bez prethodne najave poslala poruku iz dalekog inostranstva da se ne vraća na posao. U oba slučaja reč je o krajnje neobičnom odlasku, takoreći bekstvu, sa inače prestižnih funkcija u administraciji.Možda zato jer je do 2020. kartu u jednom pravcu do Kraljeva obezbeđivala i samo pretpostavka da je neko naredio da se sprovede nezakonita službena radnja? U slučaju „Zajedno za Srbiju“ imamo više od pretpostavke, ovde postoji pravnosnažno sudsko rešenje koje dokazuje da je naređeno da se učini nešto nezakonito. Ova nezakonitost izazvala je i posledice po budžet opštine koja će platiti 134000 dinara sudskih troškova“
 
 
 
 
Prethodni tekstOpština Despotovac je pristupila izradi Plana razvoja
Sledeći tekstUNICEF: Šest meseci od početka rata u Ukrajini, deca se i dalje suočavaju sa ekstremnim rizikom

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime