VIŠE OD POLOVINE ĐAKA U ŠKOLSKIM KLUPAMA

0
Direktori škola i prestavnici lokalnih samourava, ocenili su da je odaziv đaka „veći od 50 odsto“.

Načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug u Jagodini Života Starčević izjavio je da su jutros sve osnovne i srednje škole u Pomoravlju, Resavi i Levču počele sa radom.

– Ovde kod nas nema nikakvih problema, nema čak ni jednog izdvojenog odeljenja osnovnih škola koje nije počelo sa radom, rekao je Starčević.

On je dodao da je jedini problem bio jutros u školi u Stremostenu kod Despotovca, kada je autobus sa đacima kasnio oko 15 minuta.

Reč je o izdvojenom odeljenju u Stremostenu, objasnio je Starčević.

On je dodao i da su sve škole u opštini Rekovac, krenule normalno sa radom, i u Rekovcu i Belušiću kao i 21 izdvojenom odeljenju.

Učenici jagodinskih škola zatražili su odlaganje nastave pismom koje su uputili redakciji:

„Poštovani, ovi januarski dani su jako hladni. Ima i dosta bolesnih i bolnice su prepune dece školskog uzrasta. Grejanje u školama nije dovoljno tako da mi, učenici, smatramo da još uvek nije vreme da se vratimo u školske klupe. Ministarstvo je odlučilo da je sreda prvi školski dan, ali je i takođe dalo Opštinama gradova slobodu da period raspusta produže do kraja nedelje. Sneg u Jagodini i dalje pada i male su šanse da se to promeni do srede, što je sutra. Zar ne smatrate da je previše rizično ići na mesta puna ljudi tokom epidemije gripa, pa još i po hladnom vremenu, dok hodamo po ledu? Zar ne želimo da ispraznimo bolnicu i smirimo epidemiju? Smatramo da je najbolje da se raspust produži barem do kraja nedelje, stoga vas molimo da stupite u kontakt sa gradonačelnikom Jagodine i pitate ga za produženje raspusta. Smatramo da je to najbolje, a i vi razmislite o tome. Zar to nije najbolje rešenje za sada? S poštovanjem, učenici jagodinskih škola“.

Osnovne i srednje škole u Pomoravskom okrugu, koji čine grad Jagodina i opštine Ćuprija, Despotovac, Paraćin, Svilajnac i Rekovac, pohađa 24.500 ucenika.

Reč je o 52 škole u kojima je zaposleno 3.500 nastavnika i drugog osoblja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime