Vesić: Oduzimati kamione onima koji istovaraju đubre na divlje deponije

0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je, u okviru akcije „Problem manje”, radove na uklanjanju deponije u naselju Veliki Mokri Lug. Vesić je rekao da je od početka godine uklonjeno 100 divljih deponija na teritoriji grada Beograda.

– Nažalost, to su deponije koje su stvorili naši građani. Sada se novac troši na njihovo uklanjanje umesto da se troši na nešto što je korisnije građanima Beograda. Ovakvih deponija će biti sve dok sami ne budemo shvatili da moramo da čuvamo životnu sredinu – istakao je Vesić.

– U tom smislu, od buduće Vlade ćemo tražiti izmenu zakonskih propisa da bi država mogla da oduzima kamione auto-prevoznicima koji stvaraju divlje deponije. Takođe, uporno tražimo izmenu Zakona o planiranju i izgradnji kojom bi se uvela obaveza da pre dobijanja upotrebne dozvole svaki investitor dostavi dokaz o kretanju građevinskog otpada, čime će dokazivati da je građevinski otpad predat ovlašćenim distributerima. Ovu deponiju čistimo iz sredstava budžeta Grada, a deo novca smo dobili od nadležnog ministarstva. Ulica koja prolazi pored deponije biće asfaltirana, zatim ćemo postaviti rasvetu i kamere tako da se nadam da će to biti dovoljna preventiva da se spreči stvaranje deponije i uništavanje našeg grada – istakao je zamenik gradonačelnika.

 

Foto fejsbuk Goran Vesić

Prethodni tekstŠef delegacije EU i ambasadori evropskih zemalja u poseti opštini Svilajnac
Sledeći tekstU četvrtak otvaranje izložbe „Rađanje staklarstva u Srbiji: staklo iz zbirki Zavičajnog muzeja Jagodina“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime