Vesić: Nastavak infrastrukturnog povezivanja Srbije sa regionom i zemljama Evropske unije jedan je od prioriteta Vlade Srbije u budućnosti

0

„Nastavak infrastrukturnog povezivanja Srbije sa regionom i zemljama Evropske unije jedan je od prioriteta Vlade Srbije u budućnosti“, istakao je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vesić je danas, putem video linka, učestvovao na konferenciji Transportne zajednice koja je održana u Briselu.

Tom prilikom, on je izložio izveštaj o napretku i implementaciji akcionih planova Transportne zajednice, koji se odnose na drumski, železnički i vodni transport, kao i olakšice u transportu i bezbednost na putevima.

Ministar Vesić je naglasio značaj daljeg razvoja projekata proširenja Transevropske transportne mreže (TEN-T) na Zapadnom Balkanu.

Vesić je ukazao da će tokom ministarskog mandata uložiti posebne napore u usklađivanje nacionalnog zakonodavstva u oblasti transporta sa pravnim tekovinama EU.

„Infrastrukturno povezivanja sa regionom i Evropskom unijom doprineće lakšem protoku ljudi, roba i usluga, kao i nastavku ekonomskog rasta i privlačenja investicija u Republiku Srbiju. Sa velikim optimizmom i entuzijazmom gledamo na zajedničku budućnost regiona i EU“, zaključio je Vesić.

Transportna zajednica (TZ) predstavlja međunarodnu organizaciju osnovanu sa ciljem razvoja saobraćajne mreže između Evropske unije i zemalja Jugoistočne Evrope čiji članovi su Evropska unija i pet zemalja Zapadnog Balkana – Albanija, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Crna Gora i Srbija, kao i Kosovo*. Sedište Stalnog sekreterijata Transportne zajednice uspostavljeno je 2020. godine u Beogradu.

Prethodni tekstMali: Za pomoć se prijavilo 607.000 mladih
Sledeći tekstNa jagodinskom klizalištu cena nepromenjena – 100 dinara

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime