ODRŽANI PROTESTI U ZAJEČARU!

1

U Zaječaru večeras, novi protest opozicije.

Posle zabrane okupljanja na glavnom gradskom trgu i uvođenja svojevrsne takse od 30 hiljada dinara, koja mora da se plati da bi se održao protest, okupljanje je prijavljeno kao kulturno umetnička manifestacija.

protesti 2

Evo prvih fotografija kako je bilo u Zaječaru. Prema prvim procenama bilo je oko 4.000 ljudi.

Gradski Trg se počeo puniti već oko 17h, a manifestacija je krenula nesto posle 18h. Uvodnu reč imao je glumac Vujadin Milošević koji je predstavio himnu protesta „Svi na protest“. Zaječarski navijači su usijali atmosferu velelepnom bakljadom.

Od govornika se prvi obratio Boško Ničić. On je zatražio hitno raspisivanje lokalnih izbora u Zaječaru zato što je vlast izgubila legitimitet. Zatim su govorili Saša Milenić iz Kragujevca, koji je uputio pozdrave građanima Zaječara i poslao poruku da je Kragujevac uz Zaječar. Govorili su još i Miloje Mitrović iz Zaječara, Miloš Stojadinović (ds), Marina Milić(dss), Dragan Stamenković-Montoja(ns), Dejan Milošević – Kuna( Gvozdeni puk). Na kraju se obratio i predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić. On je pozvao Zaječar da istraje u svojim zahtevima i optužio Aleksandra Vučića za uništavanje Srbije.

11042942_10203589429727794_1119169834588052488_nSledeći skup zakazan je 12. mart, gde će zaječarci prošetati ulicama na dan kada je ubijen prvi demokratski premijer dr. Zoran Đinđić.

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime