Ulična akcija “Šta da se radi u Skupštini” u Ćupriji

0

Crtina inicijativa Otvoreni parlament organizuje uličnu akciju “Šta da se radi u Skupštini” u Ćupriji, u subotu 13. maja, u 13h, na Gradskom trgu.

„U cilju informisanja građana o važnosti uloge zakonodavnog tela u Srbiji, uličnom akcijom “Šta da se radi u Skupštini” želimo da ukažemo građanima Ćuprije da su svi poslanici njihovi predstavnici i da mogu da kontaktiraju s njima i od njih zahtevaju da rade na rešavanju problema građana. Tokom akcije građani će imati priliku da saznaju na koje načine mogu kontaktirati sa poslanicima i kako mogu podneti incijative i predloge zvanično Skupštini. Takođe, imaće priliku i da postave pitanje ili upute poruku Narodnoj skupštini i poslanicima. Ovog proleća nastavljamo sa akcijama širom Srbije koje smo započeli prošle jeseni. Tokom oktobra razgovarali smo sa građanima u Požegi, Gornjem Milanovcu, Negotinu, Boru, Ćićevcu, Paraćinu, Knjaževcu, Aleksincu, Kuli, Irigu, Beogradu, a tokom marta i aprila sa građanima Zrenjanina, Mladenovca, Barajeva, Aranđelovca, Kragujevca, Požarevca, Lazarevca, Novog Pazara, Nove Varoši, Niša, Vršca i Šapca. Pitali smo ih šta bi poručili Narodnoj skupštini i koja bi pitanja želeli da postave narodnim poslanicima. Građane je zanimalo šta se dešava sa potpisima za narodnu inicijativu protiv eksploatacije litijuma i bora, kada će biti rešeno pitanje korupcije u državnim institucijama, kada će biti ukinut rad „na crno”, hoće li se pojednostaviti procedura za dobijanje invalidske penzije. Poručili su poslanicima da više rade u interesu građana koji su ih izabrali, da povećaju penzije, uvedu više povlastica za treće dete itd.“ navodi Crta.

Kroz inicijativu Otvoreni parlament Crta od 2012. godine svakodnevno prati rad Narodne skupštine. Prikuplja i objavljuje podatke i analize o aktivnostima narodnih poslanika, radu i rezultatima rada Narodne skupštine.

 

Prethodni tekstAŽC: Reagujte pre zločina; Danas je ubijena još jedna žena koja je verovala državi
Sledeći tekstEU Resurs centar – Mentorska i finansijska podrška organizacijama i neformalnim grupama

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime