UKRASITE JAJA DEKUPAŽ TEHNIKOM

0

Mnogima se dopala ideja o uskršnjim jajima, rađenim dekupaž tehnikom. Da bi i vi i vaše umeće bilo interesantno svima, otkrićemo par trikova, koji će vam pomoći da zablistate kao veliki umetnik.

Tehnika je jednostavna i sve što vam trebno je par interesantnih salveta, četkica, belance, makazice i mašta.

01Sa salvete izrežite motive koji vam se dopadaju i koji vam odgovaraju po veličini. Računajte na to da su jaja mala i da mu neće odgovarati veliki motivi. Birajte motive sa salveta manje po površini, ali većeg kolorita, da bi bilo interesantnije.

02Spremite činiju i u nju razbijte jaje odvajajući belance od žumanca. Ovoga puta biće nam potrebno samo belance.

04Belance penasto umutite! Motiv salvete koji ste predhodno izrezali, odvojite od zadnja dva bela dela salvete, znači trebaće nam samo gornji, štampani sloj.

05Motiv koji ste izabrali, dodatno iscepkajte rukama, pazeći da ne oštetite motiv, a da, sa druge strane, imate što čistiji štampani deo. Ako vam je lakše koristite makazice, pa precizno izrežite.

07Uzmite četkicu i namočite u belance. Motiv stavite na jaje i četkicom lagano prelazite, od sredine ka krajevima. Stavite jaje tako da se motiv osuši, a da ga ništa sa strane de ošteti.

08I tako izlepite što više motiva, kako god se vama svidja i koliko god mislite da je dovoljno, pustite mašti na volju.

09Ja sam sebi dala malo slobode, da tankom četkicom i jestivom i tečnom bojom koja služi za farbanje jaja, dodam poneki cvetić, listić, tračicu… vrlo malo, samo da osvezim i u dve boje. Ovo možete, a i ne morate, samo predlažem.

09.1

Verujte mi, uživaćete! Tehnika je interesantna, može se družiti cela porodica dok se lepe salvetice, crtaju i dočekuje praznik. Uključite ukućane, naročito decu. Garantujem malo loma i mnogo dobro provedenog vremena uz smeh!

10(1)

Miona Ćirić

 

Prethodni tekstMesoglow u salonu „GLAMOUR“
Sledeći tekstPROMOCIJA DUNJEVAČE VEČERAS U „SKY ROMANSI“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime