Uhapšeni matičari iz Vranja i Jagodine pod sumnjom da su primili mito

0

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije u Republici Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su Lj.D. (1966) iz okoline Bujanovca i D.J. (1974) iz okoline Jagodine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita.

Sumnja se da je Lj.D., kao matičar Gradske uprave grada Vranje u izmeštenoj matičnoj službi za AP KiM, uz posredovanje matičara Gradske uprave Jagodina D.J., primio 8.000 dinara od jednog lica da bi mu, bez njegovog prisustva, promenio nacionalnu pripadnost u matičnoj knjizi rođenih. Osim toga, kako se sumnja, primio je 5.000 dinara od još jednog muškarca, kako bi njegovoj rođaci, bez njenog prisustva ili prisustva lica koje je ona ovlastila, izvršio promenu prezimena u matičnoj knjizi rođenih i matičnoj knjizi državljana.

Te dve osobe, koje se trenutno nalaze van teritorije Republike Srbije, takođe su obuhvaćene krivičnom prijavom zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo davanje mita.

Osumnjičenim Lj.D. i D.J. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Prethodni tekstRekovac, Gadžin Han, Babušnicu napustilo oko 40 odsto stanovništva
Sledeći tekstRTS sprovodi Javnu raspravu o programskim sadržajima

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime