UDRUŽENJE „KRALJEVINA SRBIJA“ POZIVA SVE ZAINTERESOVANE ZA IDEJU MONARHIJE DA IM SE PRIDRUŽE

7

Udruženje „Kraljevina Srbija, 24. januara 2015. godine obeležilo je svoju godišnjicu postojanja ujedno je i otvorilo svoj centralni poslovni prostor u Beogradu Vlajkovićeva 4.

„Udruženje Kraljevina Srbija koje je pod direknim patronatom Nj.K.V. Aleksandra II ima preko 18.000 članova u preko 70 svojih odbora širom Srbije, a za sada ima i tri svoja odbora van Srbije na Malti, Francuskoj i Velikoj Britaniji i nastavlja dosadašnje svoje zalaganje za ideju monarhije. Pored Nj.K.V. Aleksandra II  Karađorđevića koji je i patron udruženja, princeze Katarine Karađorđević, odazvao se veliki broj zvanica iz diplomatskog kora, tako da je na našem prijamu bio ambasador Velike Britanije, prestavnik ambasade Rusije, ambasador Libana, ambasador Uzerbegdžana, konzul republike Irske, ambasador Grčlke kao i prestavnici iz kulturnog i političkog života Srbije. Prisustvo je takođe i ceo Krunski Savet. Ovako veliki odziv koji se dogodio na svečanosti našeg udruženja pokazuje našu ozbiljnost prema uspostavljanju ideje USTAVNO PARLAMENTARNE MONARHIJE SRBIJE, za šta se zalaže naše Udruženje, došli smo do tačke koja pokazuje raspoloženje građana Srbije i naših ljudi širom sveta  a takođe i podrška naših bliskih i bratskih zemalja da Srbija zaslužuje promene na bolje, rekao je Dragan Vekić.

Prestolonaslednik Aleksandar  je u svom obraćanju  poželeo  članovima udruženja da ostanu složni i ujedinjeni, da istraju u svojim naporima da pokrenu i unaprede ijeju monarhije u Srbiji.

„Koristim priliku da pozovem sve ljude zainteresovane za ideju monarhije da se pridruže UKS i pomognu njegov rad. rekao je NjKV.

Predsednik Udruženja Kraljevina Srbija, g-din Mario Majstorović, izjavio je da članovi ovog Udruženja nisu ni sanjali da jedna mala grupa studenata može učiniti budućnost u Kraljevini Srbiji izvesnijom, ali su verovali i još uvek veruju u svoj cilj i svoj put.
„Taj put se pokazao veoma teškim, sa brojnim preprekama, ali ono što smo naučili jeste da ne koristimo zaobilaznice. Potpuno sigurni u ispravnost svojih uverenja, koristeći moderan pristup i način rada, mi nastavljamo napred bez obzira šta stoji pred nama, rekao je Majstorović.

7 KOMENTARA

 1. Наравно да је монархија једино решење за спас Србије.Зашто,зато што је краљ по дефиницији домаћин и има све,нетреба му да отима и пуни џепове.Он увек чува земљу јер ако је њој лоше њему је још горе.Ако низашта друго онда због овог Краљевина Србија

 2. O kojoj vi to monarhiji pricate, monarhija na celu sa Karadjordjevicima. Pa ta dinastija je bezala iz zemlje kad je bilo najteze i ostavljala narod na cedilu na milost i nemilost neprijateljima. Prvi koji je bopegao je Karadjordje, posle gusenja ustanka pobegao je kao kukavica ostavivsi srbe na milost i nemilost Turcima. Drugi je bio Petar prvi Karadjordjevic, koji je pobegao sa vladom i vojskom u Albaniju ostavivsi narod da ga kolju i streljaju Austrougari. Treca pobegulja iz ove dinastije je njegov unuk Petar drugi Karadjordjevic, koji je sa vladom i tovarima zlata pobegao u London. I vi zelite da oni budu domacini Srbije, Otkad je ova dinastija dosla na vlast Srbi su se prepolovili vodici krvave ratove. Neka idu tamo gde su bezali njihovi preci, samo sto dalje od Srbije.

  • Postovani. to sto vi pricate je obicna glupost i komunisticka propaganda kojom su nas filovali zadnjih 60 godina. Ja vam, kao istoricar, mogu reci da izuzetno gresite u svojim stavovima. Karadjordje je nacionali junak bez kog danas Srbija ne bi bila slobodna drzava a to sto se povukao sa srpskim prvacima, povukao se pred nadmocnom turskom silom, kako bi se spaslo sto vise Srba i staresina, da bi nastavili borbu kad medjunarodne prilike to dozvole. isto je uradio i kralj Petar koji se s narodom povukao preko Albanije, kako bi sacuvao sto vise vojske i vratio se kad prilike budu povoljnije. I vratio se, probio solunski front i oslobodio Srbiju.Mislite da je bolje da je srpska vojska ostala u Srbiji, izginula do poslednjeg? Ko bi onda oslbodio drzavu? A Kralj Petar II, maloletni decak koji je trebao da komanduje armijom podrivenom hrvatskom i slovenackom izdajom i petokolonasima, protiv najmocnije armije sveta? Sta je trebalo da uradi? da se preda Nemcima i da do kraja rata sedi ko panj u nekom kucnom pritvoru, poput belgijskog kralja? Ne, Kralj se ,gospodine, morao sacuvati, jer ako je Kralj slobodan, i drzava je slobodna. Racunalo se da ce Britanci izvrsiti invaziju na balkan i da ce se tad Kralj i vlada,na celu Jugoslovenske vojske, koja se tad nalazila u Africi, vratiti u zemlju i osloboditi je, poput Kralja Petra. Jedino je Cercilovo okretanje Titu iz licnih razloga sprecilo Kralja da se vrati. razmislite malo gospodine, sta bi ste vi uradili u datim okolnostima. ne znam ko ste, i ne znam za koga radite, ali drzavljanin Srbije ne bi trebalo tako da prica niti da tako slabo poznaje svoju istoriju.

    • Kratko i netačno kao i uvek.
     Uzurpatorsko karađorđevićevska klika je tokom svoje strahovlade sve svoje nebrojene žrtve i političke protivnike etiketirala kao „komuniste“ verujući da je to nekakav izgovor za sve zločine koje su počinili protiv srpske kraljevine, srpskog naroda države i interesa. To vam ja kao pravi istoričar a ne kao neki tamo najamnici mogu da potvrdim.
     Karađorđe je bio prvi masonski projekat podmetnut od strane zapadnih sila da kontroliše i sputava srpske oslobodilačke težnje kome je tek kasnije pripisana nekakva vodeća uloga koju formalno nije imao već je bio samo jedan od starešina. Glavni zadatak mu je bio da spreči rusku pomoć i ruski uticaj i pogotovu povezivanje Srbije sa Rusijom i da Srbiju zadrži pod turskim suverenitetom ili da je preda Austriji i kada je sabotažu izvršio onda je otišao na nove zadatke pre svega da rovari protiv Rusije. Da nije bilo njegove sabotaže Srbija bi i danas bila slobodna.
     Petar nije kralj već nemoralni zaverenik, prevratnik, kraljeubica, i uzurpator prestola čije su ruke do lakata ukaljane srpskom krvlju pogotovo plavom kraljevskom. Uništio je kraljevinu Srbiju osramotio i ponizio sudbinu naroda. Od 1903. Srbija je obezglavljena, opljačkana, sefovi i arhivi poharani a njena istorija se falsifikuje.
     Srpskom krvlju izvojevao je i državu Albaniju a kasnije državu za Hrvate i Slovence kao nastavak habzburško vatikanske politike. Sve predloge ruskog Cara Petar je izigrao ili ignorisao. Pašić i ovaj uzurpator su sve učinili da otežaju položaj Srbije, da spreče pripreme za rat, pogotovu da spreče sve dobitke i proširenja koja su Srbiji nuđena od saveznika. Srpsku vojsku je umesto da se nastavi uspešna ofanziva posle cerske i kolubarske bitke hteo da žrtvuje i da ostavi narod na cedilu gurajući vojsku u zamku rođačke mu Albanije a računajući i znajući da pomoć neće stići. Samo je intervencija ruskog Cara sprečila da se ostvari taj pakleni plan.
     Pravi Kralj Aleksandar Obrenović je takođe bio maloletan i mlađi od Petra kada je preuzeo na sebe odgovornost vlasti proglasivši se punoletnim. Maloletni uzurpatorski naslednik Petar je mogao da podeli sudbinu naroda kao i mnogi drugi maloletnici koji su bili dovoljno hrabri i odgovorni, ali njega nije interesovala sudbina srpskog naroda. Sudbina Srba nije interesovala ni njegove mentore i zaštitnike ni masonskog mešetara Pavla ni svu tu antisrpsku uzurpatorsko izdajničku i zločinačku kliku nego su pobegli spašavajući svoje bedne nemoralne živote ostavljajući narod na cedilu i patrljke vojske da se bore opet za interese jugoslovesnkih Hrvata i Slovenaca protiv srpske braće. I to pod imenom četnika koje je opet osnovao masakrirani Aleksandar Obrenović.

   • поштовани, Није битно шта је требало да уради Петар. Пресудно је шта није требало да уради! Није требало да узурпира власт. Није уопште требало да буде ту. Ко би дакле слободио државу, питају ce? Коју државу питам ja? Можда Србију? Њу и нису одбранили. A Србију je требало ослобађати тачније одбранити од Петра.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime