UDRUŽENJE KRALJEVINA SRBIJA: NISMO UZVIKIVALI POGRDNE PAROLE!

1

Članovi Udruženja Kraljevina Srbija okupili su se 15. februara u Orašcu kako bi obeležili Dan državnosti i odali počast Voždu Karađorđu i njegovim ustanicima.
kraljevina srbija 1U nedelju je u Marićevića jaruzi bilo oko tri stotine članova Udruženja iz cele zemlje, učešće su uzeli i članovi udruženja iz Resavskog i Moravskog kraja koji su se, nakon Svete arhijerejske liturgije koju je u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Orašcu služio vladika šumadijski Jovan, nakon održanog pomena Karađorđevim ustanicima i zvaničnog dela programa, uputili ka crkvi Svetog Đorđa na Oplencu. Veliki dan za Srbiju, Sretenje, nesme biti zaboravljen kao i mesto sa koga se Srbija počela stvarati.
U ime Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra, vence su položili članovi Krunskog saveta g-din Predrag Marković i g-din Vladan Živulović, dok je ispred Udruženja Kraljevina Srbija, vence položio predsednik Udruženja g-din Mario Majstorović.
Povodom neistinitih navoda pojedinih medija o proslavi Dana državnosti Srbije u Orašcu i pisanja o Udruženju Kraljevina Srbija kao o desničarkoj organizaciji, istakao bih da je Udruženje Kraljevina Srbija osnovano pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i kao takvo nije desničarsko udruženje. Pripadnost određenoj političkoj opciji nije prepreka za članstvo u našem udruženju. Mi smo otvoreni za sve građane, sledbenike ideologije koji se zalažu za obnovu ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji.
Netačno je, takođe, da su pripadnici Udruženja Kraljevina Srbija uzvikivali bilo kakve pogrdne parole predstavnicima državne vlasti. Jedine parole koje su se mogle čuti sa naše strane su bile „Živeo Kralj!“ i „Živela Kraljevina Srbija!“
Udruženje „Kraljevina Srbija“
Član Izvršnog Odbora
Za odnose sa javnošću
Dragan Vekić

Prethodni tekstDR SAVIĆ PREDAO ZAHTEV ZA UPOTREBU KANABISA U ZDRAVSTVENOM SISTEMU SRBIJE
Sledeći tekstVEČERAS U RESTORANU „SKY ROMANSA“ PROMOCIJA HAJNEKENA!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime