Učenici OŠ „Goran Ostojić“ nižu uspehe na opštinskim i republičkim takmičenjima

1

Učenici Osnovne škole ,,Goran Ostojić” u Jagodini nastavljaju da postižu zavidne rezultate na takmičenjima, od opštinskih do onih na republičkom nivou.

Uspesi đaka OŠ ,,Goran Ostojić” u Jagodini, kojih je bilo puno poslednjih meseci, još jednom su pokazali da se svaki trud i rad isplate, ali i da nastavnici koji tamo rade odlično obavljaju posao prenošenja znanja učenicima i prepoznavanja onih koji su spremni da svoje znanje odmere sa drugim đacima u svom gradu, okrugu i državi, navode u OŠ „Goran Ostojić“.

Učenik osmog razreda Nikola Nešić osvojio je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije.

Učenik Rastko Ilić učestvovao je na takmičenjima iz različitih predmeta. Osvojio je treće mesto na Republičkom takmičenju iz matematike i treće mesto na Republičkom takmičenju iz fizike. Posebno se istakao znanjem na takmičenju ,,Misliša” na kome je osvojio prvo mesto osvojivši maksimalan broj poena. Takođe, učestvovao je na Republičkom takmičenju iz hemije i na Srpskoj informatičkoj olimpijadi.


Treće mesto na Republičkom takmičenju iz tehnike i tehnologije osvojio je učenik sedmog razreda Andrija Aleksić.

Na Republičkom takmičenju iz geografije, učenik sedmog razreda Aleksa Jevremović osvojio je prvu nagradu, Jovan Miljković drugu nagradu i učenik Ognjen Ivanović treću nagradu.

Učenik osmog razreda Nikola Nešić osvojio je prvu nagradu, a učenik Filip Marjanović drugu nagradu.

Učenica Ivana Nikolić pokazala je izvanredno znanje iz biologije i hemije plasmanom na republička takmičenja.

Na 7. Republičkom takmičenju u tradicionalnom pevanju, učenica trećeg razreda Danica Đokić osvojila je prvo mesto, a ženska pevačka grupa učenika osmog razreda (Anastasija Stanković, Ivana Nikolić, Milena Milošević, Anđela Marinković i Vasilija Kretić) osvojila je takođe prvo mesto.

Direktor škole Aleksandra Milošević poručila je da su ovakvi dobri plasmani uspeh za učenike koju su ih ostvarili, ali i za njihove nastavnike čija je uloga u postizanju takvih rezultata značajna. Sem toga, ponos su za celu školu ,,Goran Ostojić“, kao i za grad Jagodinu i podstrek za ostale učenike da se i oni više posvete učenju i novim znanjima koja će sa sobom poneti u nove srednje škole i koja će im biti odlična osnova na putu daljeg usavršavanja i obrazovanja.

Prethodni tekstAkademija Oxford – radionica „Društvene igre“ za najmlađe
Sledeći tekstU Narodnoj biblioteci u Jagodini promocija zbirke pesama “Singidunum saga” autorke Marije Aleksić

1 KOMENTAR

  1. Ova škola je u poslednje vreme dosta napredovala kako u organizacionom smislu, tako i po stručno-kadrovskom pitanju. Rezultati su odmah vidljivi. Polako na gradskoj mapi počinje da zauzima ono mesto koje joj i pripada. Samo napred!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime