Učenice Filološke gimnazije prijavile seksualno uznemiravanje od strane razrednog starešine

0

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu od strane PU Savski venac dostavljen je izveštaj o prijavljenom seksualnom uznemiravanju učenica Filološke gimnazije na ekskurziji u Italiji, saznaje „Blic“.

– Prijavljeno je uznemiravanje. Preduzete su sve zakonom predviđene mere: pokrenut je disciplinski postupak i suspenzija. Došlo je do raskida radnog odnosa. Profesor više nije član kolektiva naše škole. O svemu su obaveštene nadležne institucije – kratko su rekli za „Blic“ nadležni iz Filološke gimnazije, a povodom događaja na ekskurziji 30.oktobra.

Oni nisu želeli da preciziraju do kakvog je tačno „uznemiravanja“ došlo, ali su apelovali na odgovorno postupanje u vezi sa ovim slučajem zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti jer pored punoletnih, u ovom incidentu bilo je i maloletnih učenika.

I u Ministarstvu prosvete potvrđeno je za „Blic“ da je došlo do incidenta na ekskurziji za koji su blagovremeno po protokolu obavešteni od strane nadležnih iz Filološke gimnazije.

– U svakoj pojedinačnoj situaciji zlostavljanja ili nasilja učenika nad učenikom, učenika nad nastavnikom i nastavnika nad učenikom reaguje i postupa škola, a Ministarstvo prati postupanje ustanova. Povodom incidenta u Italiji, škola je odmah po povratku suspendovala nastavnika i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Disciplinski postupak nije krivični postupak, zaposlenom se izriču mere, a ne kazne i sankcije – kažu u Ministarstvu prosvete.

Učenice Filološke gimnazije u Beogradu prijavile su školi razrednog starešinu zbog kako se sumnja, seksualnog uznemiravanja. Kritični događaj dogodio se 30. oktobra, a policija je izveštaj dostavila tužilaštvu na dalje postupanje.

Prethodni tekstSANITAS KLINIK – Svi lekarski pregledi na jednom mestu
Sledeći tekstPosle naplatne rampe velike gužve do auto puta, vozači nezadovoljni, čekanje i do pola sata

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime