Ubijanje pasa iz vatrenog oružja širom Srbije – alarmantno

0
Udruženje „Pit“ iz Niša objavilo je da je pas koga su juče sklonili sa ulice u Leskovcu, u toku noći podlegao povredama. Pas je upucan iz vatrenog oružja. 
„Kada smo preuzeli psa videlo se da ima teške povrede ali tek nakon rendgena i pregleda veterinara saznali smo da je više puta upucan. Pucano mu je u glavu i telo, jedan metak je bio u sinusima. Trpeo je bolove. Uprkos trudu veterinara, borbi da se spasi, pas je u toku noći uginuo. Pucanje iz vatrenog oružja u napuštene pse širom Srbije je alarmantno“ kažu u Udruženju Pit.
Oktobra ove godine u Smederevskoj Palanci ubijeno je više pasa iz vatrenog oružja i to u centru grada. Iako je Osnovno javno tužilaštvo policiji naložilo hitno prikupljanje podataka i pokrenulo istragu, do danas nema informacija o ovom slučaju.
„Nikada nećemo saznati ko je poubijao pse u Smederevskoj Palanci, taj slučaj je bio organizovan i neko to koči. Uprkos brojnim kamerama u centru grada, ništa se nije dogodilo. Nedužni psi, među njima i gradski pas Zlata ubijeni su mučki, i vatrenim oružjem a neki su sečeni i mačetom. I to sve na gradskim ulicama“ kaže aktivistkinja Nevena Tošić.
U Lekovcu (selo Bojnik) pre dva meseca takođe je teško povređen pas kome je NN lice pucalo u kičmu iz vatrenog oružja. Pas je takođe podlegao povredama. 
Ovo su samo neki od slučajeva ubijanja pasa iz vatrenog oružja u poslednja dva meseca. Ubijani su i vlasnički i napušteni psi. Ovakvi slučajevi povlače i druga pitanja, kao što su – koliko je naoružanih ljudi koji su spremni da pucaju u nedužne životinje oko nas, ko im dozvoljava da koriste oružje u naseljenim mestima i zašto se Zakon o dobrobiti životinja ne sprovodi i ne poštuje. 
Prethodni tekstJoš uvek nemoguće registrovati auto
Sledeći tekstPALMA: PREDSEDNIKA SRBIJE NE BIRAJU NI LAJČAK, NI BORELJ, NI ŠOLZ NI MAKRON, VEĆ GRAĐANI SRBIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime