U VRTIĆU COVID POZITIVNA NUTRICIONISTKINJA

0

„Pojavio se jedan slučaj zaraze korone, reč je o zaposlenoj u vrtiću koja radi sama u kancelariji. Ima blaži oblik korone, test iz krvi i PCR su potvrdili da je pozitivna. Još troje zaposlenih, koji su bili u kontaktu, su u izolaciji. Pooštrili smo mere dezinfekcije vrtića i svog osoblja, to je podignuto na visok nivo. Pratimo prepruke ministarstva, rekla je direktorka Daliborka Mojsović za portal Centralmedia.

Radi se obdaništu „Dečija radost“ u Svilajncu i osobi koja radi kao nutricionista. 

„Bila je na poslu, ona dolazi u kuhinju to je uobičajeno. Dolazila je bez maske. Jednog dana je i kašljala. Mi smo se čudili što ne nosi masku. Zadnjih dana nije dolazila i sad samo da se molimo Bogu da niko od nas nije zaražen“ kaže jedna od radnica svilajnačkog vrtića. 

Direktorka ove ustanove koja je skoro postavljena na ovo mesto, danas se nije javljala na telefon kako bi novinarima i javnosti objasnila koje su mere zaštite sprovedene, kakav je trenutni nalaz inficiranog zaposlenog lica i da li su ostali zaposleni u izolaciji a kako navodi portal ostali zaposleni iz vrtića neće biti upućeni na testiranja na koronu. Prosečno period inkubacije za COVID-19 kreće se od 1 do 14 dana, najčešće oko pet dana. 

Prethodni tekstPOLICIJA JOŠ TRAGA ZA DEČKOM IZ ĆUPRIJE
Sledeći tekstOTKAZANA MANIFESTACIJA „PROĐOH LEVAČ, PROĐOH ŠUMADIJU“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime