U toku prijave za akciju „Zavrni rukave“ – nacionalne kampanje čišćenja Srbije

0

„Eko straža“ u saradnji sa većim brojem udruženja, organizacija i pojedinaca organizuje akciju „Zavrni rukave“ koja će se održati u subotu, 22. aprila, od 12 do 14 časova. Građanima Srbije biće dostupno čak 146 lokacija širom zemlje na kojima mogu „zavrnuti rukave“ i očistiti svoju okolinu.

„U akciji Zavrni Rukave može se učestvovati na dva načina, kao volonter ili kao vođa lokacije. Vođa lokacije je jako bitan faktor u celom lancu masovnog čišćenja, jer je on “naš čovek na terenu”. Ukoliko želiš da budeš vođa lokacije i prijaviš sebe i lokaciju da bude deo Zavrni Rukave, popuni kontakt formu ispod“ navodi se na sajtu zavrnirukave.rs

Zavrni Rukave je nacionalna kampanja čišćenja Srbije koja se održava nekoliko puta godišnje. Cilj je da se što više organizacija, grupa građana i individualaca okupi da za jedan dan, na više mesta po celoj Srbiji, čiste u isto vreme. Po uzoru na Lets do it Estonia 2008, kada je cela  Estonija za jedan dan očistila celu zemlju, kao Let’s Clean Slovenia 2012 kada je 250.000 Slovenaca (odnosno 13% populacije) izašlo i očistilo Sloveniju od divljih deponija.

Zavrni Rukave ne teži čišćenju cele Srbije od smeća jer to nije moguće, ali teži omasovljenju svesti sa velikim problemom neregulisanih deponija i smeća u prirodi koji imamo, kao i mobilizaciju građana koja pokazuje jednu kritičnu masu željnu institucionalnih promena.

Na najvećoj akciji zavrni rukave učestvovalo je 2.500 ljudi na 54 različite lokacije, u 30 različitih gradova i sela.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete u akciji, možete se prijaviti na zavrnirukave.rs

 

Prethodni tekstKoje su vrste antidekubitnih dušeka
Sledeći tekstOve godine će o trošku Fonda PIO na rehabilitaciju moći da ide 15.000 penzionera

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime