U Svilajncu – DRUGI KAMP RITMIČKE GIMNASTIKE

0

Svilajnac je ove godine domaćin DRUGOG KAMPA RITMIČKE GIMNASTIKE „EVITA“ 2019. koji je danas zvanično otvorio predsednik Opštine Svilajnac, Predrag Milanović i tom prilikom poželeo dobrodošlicu učesnicama kampa i lep boravak u Svilajncu:

“Posebno mi je drago što vas ima u ovolikom broju i nadam se da će jednog dana neko od vas moći da se pohvali olimpijskom medaljom i velikim uspehom. Opština ne vodi računa samo o klubovima, već dosta ulaže i u sportsku infrastrukturu, kako bi klubovi imali gde da treniraju, a među njima je i gimnastički klub “Evita”. O tome govore obnovljena sportska hala i potpuno novi gradski bazeni. Trudićemo se da još više podržavamo sve naše klubove i da narednih godina nastavimo sa unapređivanjem sportske infrastrukture.”

Kamp je u organizaciji Gimnastičkog kluba „Evita“ iz Svilajnca, a pokrovitelj je opština Svilajnac, koja podršku ovakvim događajima pruža i kroz konstantno ulaganje u sportsku infrastrukturu. Trajaće do 10. avgusta i u njemu se nalazi oko 100 devojčica i 15 trenera iz Pirota, Niša, Paraćina, Pančeva, Novog Sada, Trstenika, kao i Svilajnca i okolnih opština, što je više nego prošle godine.

Međunarodni karakter ovom kampu daju devojčice i treneri, koji nam dolaze iz Hrvatske, Slovačke, Ukrajine i Rusije, a među trenerima su Ljubov Barikina, bivša ruska reprezentativka u ritmičkoj gimnastici i sada uspešni trener i Vjera Silajeva, koja je uspešni trener olimpijskog šampiona iz 2000. godine:

“Ove godine imamo više učesnika, što znači da radimo dobru stvar i napredujemo. Organizacija kampa je jako dobra i drago mi je što nam se ove godina pridružila Vjera Silajeva, koja je poznat i uspešan trener. To je još jedan plus u mom projektu “Umetnost u sportu”, koji postoji od 2014. godine i koji konstantno raste, kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama”, objasnila je Ljubov Barikina, bivša članica nacionalnog tima Rusije, Master Internacionalne škole sporta, čija su izuzetna dostignuća u oblasti ritmičke gimnastike povezana i sa time što ima diplome tri različite visoke škole, dve iz Nemačke i diplomu Ruskog državnog univerziteta fizičke kulture, sporta i turizma. Bila je i trener juniorskog tima Nemačke, koreograf čuvenog festivala „Alina“ , a ima i svoje nastupe i performanse širom Nemačke, Rusije i celog sveta.

 

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni tekstPALMA PORUČIO SRBIMA SA KOSOVA I METOHIJE : DRŽITE SE BEOGRADA, VUČIĆA, DAČIĆA I SRPSKE LISTE, SVE DRUGO JE PROTIV VAS
Sledeći tekstMotorom sleteo s puta, preminuo od srčanog udara

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime