U SKVERU – SJAJNA PONUDA NAJPOPULARNIJIH KOKTELA

0

Restoran klub „SKVER“ u centru Jagodine nudi najveći izbor koktela, koji su i izbor velikog broja ljubitelja ove mešavine različitih ukusa. Tako od alkoholnih koktela, možete izabrati: Melon martini, Mai Tai, Pinacoladu, Cosmopolitan, Margaritu, Mojito, Long Island, Cuba libre, Aperol spritz, ili izaberite bezalkoholne: Virgin mojito, Virgin colada, Fruit punch. Skver uskoro ubacuje i još nekoliko najatraktivnijih i najtraženijih koktela, a za njihovu pripremu zaduženi su koktel majstori Dragoš Dinčić i Nikola Vojinović.

kokteli 3

„Naši gosti vole koktele i rado ih piju. Osnovu koktela čini najčešće jedno od ova četiri pića: džin, votka, viski ili rum. Pored baze, koktel čini sekundarno alkoholno piće koje svakom koktelu daje poseban ukus i neko nealkoholno piće ili liker za bojenje i konačno formiranje ukusa. Važno je znati da se sa viskijem najbolje slažu sok od pomorandže i raznovrsni gorki likeri, kao i šeri brendi. Sa votkom se slažu vinjak, biter, razni likeri, desertna vina, maraskino, rum, džin, slatka pavlaka kao liker itd. Votka je specifična po tome što je po svojoj aromi neutralna i zato se slaže sa svim pićima jake arome. Uz džin idu vermut, vinjak, razni biteri, sok od pomorandže, tonik, šljivovica, šeri brendi i razni gorki likeri“ kaže Dinčić.

kokteli 2

Ponekad se kokteli mešaju kašičicom u visokoj čaši, a ne u šejkeru. Šejker je trodelni i sastoji se od visoke čaše-uloška (cediljke) rešetkastog oblika i poklopca koji se zatvara. U takvom šejkeru pripremaju se kokteli i gotova pića koja se najčešće sipaju preko kockica leda.

koktel 1

„Kokteli mogu biti aperitivi, tj. služiti se pre jela, dižestivi (služe se posle jela), a mogu biti i „long drinks“ – duge barske mešavine. U aperitivne koktele spadaju čuveni martini, manhattan, Margarita… To su kokteli od pića koja nisu slatka: džin, votka, kampari. Dižestivi se prave od slatkih likera, krem-likera, kafe, čokolade. Duga pića sadrže sokove ili sodu“ kaže Nikola.

Poznata je činjenica kako je prvi koktel nastao u SAD-u, tačnije u New Orleansu, sredinom 16. veka, a nosio je naziv “The Sazerac”. Pravio se od mrvljenog leda, Herbsaint likera, šećera, Sazerac Rye viskija, gorkog likera i limuna. A što se naziva tiče – za reč “koktel” su zaslužni Španci.

Klub restoran Skver nalazi se na hotelskoj terasi u centru grada. Rezervaciju možete izvršiti na br 069 4040035.

Prethodni tekstOLIVER NJEGO, EXTRA NENA I NIKOLA RACKOV U SUBOTU U POTOKU
Sledeći tekstMITA ARSIĆ ODRŽAO PROMOCIJU „AKADEMIJE FUDBALA“ U NIKŠIĆU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime