U OVOJ GODINI DOVODIMO JOŠ INVESTITORA I ZAPOŠLJAVAMO – PORUČIO MARKOVIĆ NA BADNJE VEČE

0

Tradicionalno, četvrti put u selu Končarevo sinoć je zapaljen badnjak i to ispred crkve „Sv Jovan“ koja će sledeće godine biti i zvanično otvorena. Okupljenim Končarevcima ali i građanima Jagodine i Srbije srećan Božić poželeo je predsednik Skupštine grada Jagodina i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković. U porti crkvi napravljen je i parohijski dom.

bDSC_4894

„Iz godine u godinu građani Srbije sve se manje raduju. Mi moramo da pomognemo onima koji se malo raduju da to bude više I češće I da za to imaju razloga. Ovaj grad je primer razvoja. U 2015. godin sigurno dovodimo još nekoliko investitora i zapsolićemo još ljudi. Mi političari ne treba samo da čestitamo Božić nego I da obećanja realizujemo. Najteže je obećavati ispred crkve jer vas to vezuje da održite reč još više i još čvršće. Ja sam obećavao ali sam i sve to realizovao“ rekao je Marković.

bDSC_4874

On je kazao da se u Jagodini radi kao da će Srbija sutra da postane članica EU, ali i da ukoliko EU izbegne da ispuni to obećanje „možemo da živimo sami, bez Evropske unije“.

bDSC_4854

„Onima koji obećavaju Srbiji iz godine u godinu da još samo nešto treba da uradimo pa ćemo da postanemo član EU, kažemo da Srbija sve manje vremena ima da čeka. Sve ono što su tražili Srbija je ispunila i sada je na potezu Unija da ono što je obećala Srbiji ispuni “ da Srbija postane član te velike porodice“ dodao je on.

„Sačekaćemo još dve-tri godine, ali preko toga siguran sam da gradjani Srbije neće moći više da čekaju“, procenio je Marković.

Prema njegovim rečima, iz dana u dan Srbiji se postavljaju novi uslovi.

„Da se odrekne bratstva i prijateljstva sa Rusijom, da uvede sankcije Rusiji, da prizna nezavisnost Kosova i Metohije. Traže od Srbije da donese zakone koji su primereni najrazvijenijim zemljama Evropskeunije i standardu gradjana u EU“, naglasio je Marković.

On je rekao da je važno da u Srbiji postoji politička stabilnost, da neće biti nemira, i poručio da svako mora da doprinese boljitku u svojoj sredini.

Par stotina Končarevaca i Jagodinaca prisustvovalo je paljenju badnjaka, pila se kuvana rakija i jela se riba što su pripremili privrednici iz ovog sela.

foto Nenad Đukić

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime