U OŠ „17.OKTOBAR“ SVE SPREMNO ZA ĐAKE, OVE GODINE JEDNO ODELJENJE MANJE, ALI TRI RUSA NOVI ĐACI!

6

U OŠ „17.oktobar“ u Jagodini sve je spremno za početak nove školske godine. U prvom, petom i osmom razredu od ove godine tri deteta iz Rusije koja će u početku pohađati časove srpskog jezika po posebnom programu dok ne savladaju jezik.

2„Radimo, sve je spremno. Imamo 93 đaka prvaka što je za celo jedno odeljenje manje nego prošlog septembra, ali treba imati u vidu da centar grada odakle nama dolaze deca, tek čeka svoje prvake u budućem periodu. Imamo 11 deteta sa teritorija koje ne pripadaju našoj školi, ali su roditelji želeli da deca budu upisana kod nas. Otišla nam je porodica iz Dominikane i porodica iz Španije ali imamo Ruse i veoma smo srećni jer našu školu stalno pohađaju deca iz drugih zemalja“ kaže direktorka centralne jagodinske škole, Biljana Milanović.

U niže razrede vratio se poznati učitelj Ivica Horvatić za koje su mnogi roditelji imali samo reči hvale u ranijem periodu.

„Što se tiče radova, okrečili smo svlačionice i fiskulturnu salu i iz sopstvenih prihoda klimatizovali još tri učionice. Ideja o uniformama nije zaživela još uvek, ali ubeđena sam da ćemo uspeti da uvedemo novi dizajn uniformi od sledeće školske godine. Moram da pohvalim osmake, mislim da nikada bolja generacija dece nije izašla iz ove škole. Njihovo vaspitanje, znanje je za svaku pohvalu. Upravo se njih 105 vratilo iz Buljarica, niti jedan slučaj posezanja za alkoholom ili bilo kojim porokom, nismo zabeležili. Generacija dece u koju se uzdamo“

3

Prijem prvaka je u utorak u sali Kulturnog centra u 9 sati. Tada će drugaci izvesti priredbu za nove školarce. Što se tiče petaka, ove godine nije bilo zahteva da se neka odeljenja ne mešaju. Od ove godine počinje sa radom foto sekcija koju će voditi natavnici Nataša Krstić i Ivan Milosavljević.

Školarci srećan početak želi vam Infocentrala!

6 KOMENTARA

  1. To je od početka bila glupost! O motivima za uvođenje uniformi mogu samo da nagađam. Bolje bi bilo da se umesto uniforma uvedu ormarići kako učenici ne bi morali da vuku teške torbe i kasnije imaju problema sa kičmom!

    • Postovani Miljenko !
      Pratim kako hejtujes sve sto mozes svojim komentarima. Dok ih citam setim se stare poslovice „KO O CEMU BABA O USTIPCIMA“ . Stalno insinuiras kroz „nagadjanja“ da svi nesto „muvaju“koji su na funkcijama bilo gde .Toliko lepih informacija u tekstu o radu te skole….procitaj tekst ponovo s pozitivnim mislima . Lepsi ce ti biti zivot veruj mi 🙂 O uniformama se je ovde vodila zustra debata i uglavnom su svi kritikovali a niko da da neki konstruktivan predlog. Podrska direktorki i njenom kolektivu,za trud !

  2. Ne znam kakav konstruktivni predlog u vezi sa uniformama očekujete. To je dodatni trošak roditeljima samo da bi se glumilo da se nešto radi. Roditelji su bez razmišljanja pristali, a pokajali se tek kada su videli kako te uniforme izgledaju. Inače, dizajn uniformi nije imao veze sa dizajnom koji je nastavnica likovnog predložila i ako se dobro sećam trebalo je da se šiju u Turskoj. Ne sećam se da je raspisan neki konkurs gde je biran najpovoljniji ponuđač. Jedino što bi se ovim uniformama postiglo je da deca budu „još jedna cigla u zidu“. Saro, čini ti se to u vezi sa muvanjem. Niko kod nas ništa ne muva i mi svi živimo u svetu u kojem caruje drugarstvo.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime