U okviru projekta EU „Kultura za sve“ otvoren Dom kulture u Bobovu

0
Svečanim programom otvoren je dom kulture u selu Bobovo, čije je rekonstrukcija urađena u okviru projekta Evropske unije „Kultura za sve“, koji je Opština Svilajnac radila u saradnji sa UNOPS-om.
Svečanom događaju prisustvovao je i Nikola Bartolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji. Kompletnu rekonstrukciju finansirala je Evrospka unija (UNOPS) uz sufinasiranje Opštine Svilajnac, a ukupna vrednost radova je skoro 35 miliona dinara:
„Dom kulture Bobovo dobio je novu fasadu sa izolacijom, novu stolariju i rasvetu, zamenjene su instalacije, urađen novi sistem sa grejanje sanovoizgrađenom kotlarnicom, rekonstruisana je bina i nabavljen novnameštaj. Urađeno je i parterno uređenje. Osim toga, do sada smo u Bobovu rekonstruisali ambulantu, školu, uradili parohijski dom, vodovod, a ono što ćemo da radimo je izgradnja kanalizacione mreže“ – izjavio je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.
Nikola Bartolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji rekao je da je kultura ono što povezuje naše pretke i našenaslednike i jedno od najvažnijih načela Evropske unije:
„Ovo nije samo zgrada i ovo nisu samo zidovi, ovo je način na koji se čuva kulturno nasleđe i način na koji povezujemo našu prošlost,sadašnjost i budućnost. Ovo je za sve ljude Bobova, Svilajnca, Vlahe i celu zajednicu od Evropske unije.“ – rekao je Bartolini u svom obraćanju.
Projekat će najviše značiti meštanima Bobova, Kulturno umetničkom društvu Sveta Trojica iz Bobova, kao i deci koja će sada imati svoj prostor za predstave, folklor i kulturne sadržaje.
Prethodni tekst„Krov nad glavom“ poziva na ukidanje javnih izvršitelja, zahtev uputili Skupštini
Sledeći tekstPalma: Ivica Dačić će biti premijer Srbije

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime