U OKVIRU FESTIVALA, SIMPOZIJUM „KOMEDIJA, NAŠ SAVREMENIK“

0

U okviru pratećeg programa 45. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dana komedije“, koji se po tradiciji održava u Jagodini od 20. do 27. marta, biće održan Međunarodni simpozijum „Komedija, naš savremenik“.

O komediji i komičnom i njihovom uticaju na društvenu stvarnost zapadnog Balkana, govoriće profesori Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) regiona, izjavio je danas Tanjugu, umetnički direktor festivala Dobrica Milićević.

Simpozijumu će predsedavati redovni profesor FDU Beograd, i selektor „Dana komedije“ Ivana Vujić. Organizatori simpozijuma su Laboratorija izvođačkih umetnosti FDU Beograd i „Dani komedije“, napomenuo je Milićević. Simpozijum će biti održan 26. marta, u amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka od 10.30 do 17.30 sati. Iz bogatog repretuara pratećeg programa „Dana komedije“ koji počinje 17. marta, Milićević je izdvijio i izložbu „Putujuća pozorišta u Srbiji od druge polovine 19.veka do 1945.godine“, koju 20.marta priređuje Muzej pozorišne umetnosti Srbije.

Promociju knjige „Teorija dramskih žanrova“, prema izboru dr Svetislava Jovanova u izdanju Pozorišnog muzeja Vojvodine. Uz autora, o knjizi će govoriti profesor FDU Beograd Boško Milin, dramski pisac i direktor Drame Narodnog pozorišta Beograd Željko Hubač.

Promociju monografije „Poster/ Plakat“ Slobodana Štetića, autora profesora Dragana Boškovića. O monografiji će gvoriti istoričar umetnosti Ljubiša Simović, književnik Živorad Đorđević i Štetić.

U okviri pratećeg program su i portreti, glumice Branke Pujić i glumca Ivana Bakjareva, koji je ove godine dobio „zlatnog ćurana za životno delo“ najveće nagrade „Dana komedije“ i biće izvedeno šest predstava pozorišta iz Jagodine, Novog Sada i Aleksinca.

Tanjug

Prethodni tekstCRVENA ZVEZDA – JAGODINA U 18 (PRENOSI ARENASPORT 3)
Sledeći tekstOGLAS: SUPER ULTRABOOK SAMSUNG U PONUDI POLOVNIH LAPTOPOVA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime