U NIŠU U DVE GALERIJE OTVORENA VELIKA IZLOŽBA SRETKA DIVLJANA!

0

U niškoj Galeriji “Srbija” sinoć u 19 sati otvorena je izložbe slika i crteža Sretka Divljana. Izložba velikih formata postavljena je u Galeriji „Srbija“ dok su manji formati izloženi u Paviljonu u Niškoj tvrđavi. U Nišu je izloženo preko 90 slika.

DSC_4477

„Poslednji pet meseci sam slikao dan – noć, stvarao sve ovo što je izloženo. Presrećan sam večeras jer sam u Nišu i jer ovda izažem, ni sam ne znam koja je po redu ovo moja samostalna izložba. Žao mi je što ne mogu da izlažem u Jagodini jer moji veliki formati ne mogu da se smeste u Centar za kulturu. Žao mi je što Jagodina nema Gradsku galeriju gde mi, umetnici možemo da izlažemo, rekao je Divljan.

DSC_4502

DSC_4481

Na izložbi je govorila Divljanova učiteljicakoja je kod njega još kao dečaka otkrila talenat, a prisustvovali su brojni Jagodinci i Nišlije. Među onima koji su izložbu otvorili bio je i dekan fakulteta u Banja Luci gde Divljan i danas predaje.

DSC_4490

„Moji divni prijatlji su ovde ali posebno sam srećan jer su tu moji studenti. Oni su moj život, rekao je Divljan.

DSC_4508DSC_4513

Poslednji put ovaj umetnik se predstavio niškoj publici pre 18 godina samostalnom izložbom u Paviljonu.

DSC_4518DSC_4535

Svoje umetničko obrazovanje Sretko Divljan započinje u Nišu kao učenik Umetničke škole, posle čega je diplomirao i magistrirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Akademsku put nastavlja kao nastavnik i kao dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

DSC_4552

DSC_4559

Izložba u Galeriji “Srbija” biće otvorena do 22. februara.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime