U JAGODINI ODRŽANA KONFERENCIJA KLUBOVA POMORAVSKE OKRUŽNE LIGE

0

U Jagodini je Konferencija klubova Pomoravske okružne lige. Konferenvciji je prisustvovalo 15 predstavnika klubova. Samo BSK iz Buljana nije poslao predstavnika na Konferenciju. Uz predstavnike klubova, komesara za takmičenje (Goran Dimitrijević), komesara za delegiranje sudija (Saša Vasić), disciplinskog sudije (Miroslav Simić), stručnog saradnika Životina Ivanovića, finansijskog stručnjaka Svetomira Jakovljevića, konferenciji je prisustvovao i Goran Janković, potpredsednik FS Pomoravskog okruga.

goran dimitrijevic 1
Goran Dimitrijević

Prilikom razmatranja izveštaja komesara o jesenjoj sezoni Goran Dimitrijević je rekao:

-Bilo je dobrih ali i loših stvari. Nadam se da će se na proleće više dešavati dobre stvari.

Saša Vasić je, takodje, kratko prokomentarisao svoj izveštaj.

-Tokom jesenje sezone opredelio sam se za starije sudije da sude najteže utakmice. U prolećnoj sezoni ukazću šansu i mladjim sudijama, koji su pokazali određeni kvalitet, da sude teže utakmice. Greške sudija su u jesenjoj sezoni svedene na minimum.

Svetomir Jakovljević je upozorio predstavnike klubova da se više neće tolerisati neogovoran odnos klubova prema finsnijskim obavezama.

-Nekoliko klubova nije poštovalo dogovore, čak se nisu ni oglašavali. Prekršili su sva obećanja. Na proleće ni jedan klub koji ne izmiruje svoje finansijske obaveze na vreme neće moći da igra utakmice, istakao je Svetomir Jakovljević.

Milan Todosijević, predstavnik Mladosti iz Jovca, svoju diskusiju je usmerio na događaj iz poslednjeg kola u Voljevču gde je Maldost gostovala. Posle te utakmice, zbog činjenice da su igrali pod suspenzijom, Jovčani su utakmicu za zelenim stolom izgubili a uz to im oduzet jedan bod.

-Nisam znao uoči utakmice u Voljavču da smo supendovani. Čovek koji vodi računa o finansijama nije vešt u tom poslu, pa je obaveze izmirio tek posle te utakmice. Medjutim, smatram da pravila treba primenjivati isto prema svim klubovima a ne selektivno. Sloga je pre utakmice sa nama imala neizmirene obeveze čak tri nedelje unazad i do utakmice posledjeg kola nije bila supendovana, istakao je Milan Todosijević a potom je izneo detalje sa te utakmice: – Na toj utakmici se dogadjalo sve i svašta. Odelo sudija je bilo izbačeno iz svlačionice, bačenio je na teren, na jednoj strani bila je odeća na drugoj patike… Bilo je šutiranja i udaranja sudija. Svašta se dešavalo na niko na to nije reagovao. Vi, nesankcionisanjem takvih stvari, bićete krivi ako neki delegat izgubi glavu.

-Neka izgubi ako tako radi i ne prijavljeje takve stvari, rekao je Miroslav Simić.

Dragan Mitrović, predsednik Sloga iz Voljavča, kategorički je demantovao navode kolege iz Jovca:

-Nije tačno da su odela sudija bila izbačena iz svlačionice. Ne znam ko je lansirao tu izmišljenu priču. Bilo je verbalnog kontakta ali ne i fizičkog. Sudija je imao mnogo propusta na toj utakmici. Na primer: isključio nam je igrača koji nije ni bio blizu gde se dogodio prekrašaj za isključenja. Potom ga je zaustavio na ulazu u svlačionicu i rakao mu je da se vrati u igru a crveni katrton pokazao drugom, ponovo pogrešnom igraču.

Životin Ivanović je predstavnike klubova upoznao sa odlukama Izvršnog odbora FS PO, sa troškovnikom takmičenja koji je godinama nepromenjen. Na piotanje da lije Tekstilac obezbedio mladje kategorije za takmičenje, odgovorio je potvrdo Bojan Kočinac.

Prolećne sezonu Okružnoj ligi počin je 15. marta, sudotom će svoje utakmice igrati Morava iz Ćuprije i Tekstilac iz Paraćina. Mada je ovaj klub ostavio mogućnost da, ipak, igra nedeljom jer sve svoje utakmice kao domaćin igra na Gradskom stadionu u Paraćinu. BSK iz Buljana će i na proleće svoje utakmice kao domaćin igrati nedelejom od 11 sati u Popovcu.

Z.M.

SUDIJA NAMERNO POGREŠIO

Posle koneferncija klubova Milan Todosijević nam je pojasio detalj oko isključenja pogrešnog igrača Sloge.

-Crveni karton je trebalo da dobije kapiten Sloge Nikola Stanković. On je udario našeg igrača bez lopte, ali sudija očigledno nije hteo da pošalje u svlačioncu kapiteta Sloge, plašeći se reakcije dugogodišnjeg fudbalera Voljevčana pa je napravio još veću grešku kada je u svlačionicu poslao najpre jednog a potom drugog nedužnog igrača Sloge.

 

 

 

Prethodni tekstGDE ĆETE U PETAK UVEČE? PROMOCIJA U SKY ROMANSI!
Sledeći tekstNEMOJTE PREKO GILJA ZA ĆUPRIJU! ZATVORENO!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime