U JAGODINI JOŠ ITALIJANA – FABRIKA ZA MEDICINSKU OPREMU I STILSKI NAMEŠTAJ, PLUS NEMCI!

0

Italijanska fabrika za proizvodnju medicinske opreme, a najviše boca za krv, počinje izgradnju objekta početkom marta u jagodinskoj industrijskoj zoni. „MEDITALIA“ će zaposliti 60 radnika koji će prvo proći obuku.

-Pored boca za krv, Meditalia proizvodi širok spektar medicinskie opreme. Izgardnaj hale koštanje oko 8 miliona evra. Sutra imamo zakazan sastanak kod SIEPA. Ovo je još jedna odlična investicija u našem gradu, ali to nije kraj. Imamo još jednu italijansku fabriku čiji su vlasnici pokazali interesovanje za otvaranje pogona u Jagodini, radi se o fabrici „SAVIOFIRMINO“ koja proizvodi stilski nameštaj a njihovo najveće tržište je Rusija. Početkom januara očekujemo njihov dolazak a ono što je za građane važno je da će i oni zaposliti 60 radnika. Jagodina ima čime da se pohvali, na jednoj lokaciji imamo sedam italijanskih investitora, jednog ruskog a očekujemo i nemaču fabriku koja će proizvoditi repromaterijal za fabriku „Anderakonfezioni“. Dolauak Nemaca potvrdio i je vlasnik Andreakonfezioni i očekujem brzi susret sa ovim investitorima, rekao je Marković.

PALMA I ITALIA

Nemci bi trebalo da zaposle oko 100 radnika. Marković je poslao poruku lokalnim političarima koji vode srpske gradove.

-Kako da pobedimo bolne mere štednje? Evo kako. Treba da zaposlimo ljude koji ostaju bez posla i njihovu decu i to u fabrikama za koje znamo da su zainteersovane da isele svoje pogone iz matičnih zemalja. Moramo da pokažemo interesovanje i da se raspitujemo kakva je situacija u zemljama u okruženju i d aih ubedimo da ulažu kod nas. Jagodina sledeće godine očekuje još četiri investitora. Srbja je zemlja koja je otvorena za svet, zemlja budućnosti za strane investitore i mi ne smemo da budemo pasivni i da čekamo da neko rešava naše probleme. Mi moramo da nađemo način da obilazimo zemlje u okruženju i da tražimo investitore. Jagodina je u tome lider! Pozivam kolege iz drugih gradova da dođu da se zajedno posavetujemo i razgovaramo o tome. Nećemo da gledamo ko je koja stranka, svi smo mi u istim problemima, dodao je Marković.

Vlasnik „Meditalia“ Đovani Mazuri rekao je da na gostoprimstvo i zainteresovanost za investitore kao što je u slučaj u Jagodini, nije naišao nigde u svetu. On je imao let u 18 sati za Milano, ali gradska vlast u Jagodini urgirala je da se karta zameni za let sutra, kako bi se Mazuri bolje upoznao sa uslovima u Jagodini i sa samim gradom.

-Saslušao sam izlaganje o socijalnom programu kojim sam, najiskreniji oduševljen. Retki hoće da pomažu deci i stare bilo gde u svetu. To je briga o ljudima. Tehnologija koju ćemo prilikom otvaranja fabrike doneti u Jagodinu vredna je 15 miliona evra plus 8 koliko će koštati hala. Nije važno samo strogo poslovno razgovarati, važno je i kakve ljude imamo sa suprotne strane stola. Mnogo očekujem od ovog dogovora, rekoa je Mazuri.

Prezentacija fabrike za proizvodnju medicinske opreme:

Home

Prezentacija firme za proizvodnju stilskog nameštaja:

http://www.saviofirmino.com/

Prethodni tekstDO 19. DECEMBRA – BEFORE I GO TO SLEEP
Sledeći tekstKAKO DA PRAVILNO POSTAVITE PRIBOR ZA JELO I PIĆE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime