U BIBLIOTECI PROMOCIJA KNJIGE ,,URNEBESNA FIZIKA“

0

U sredu , 6. decembra , u 12:00 , u Narodnoj biblioteci održava se promocija knjige URNEBESNA FIZIKA. Gost na Dečjem odeljenju biće književnik i koautor knjige Branko Stevanović.

U pitanju je zbirka eksperimenata iz fizike, koju je napisao dugogodišnji profesor i naučnik Svetislav Paunović. Rukopis su zatim preuzela dvojica pisaca za decu – Branko Stevanović i Igor Kolarov, i prilagodili ga tako da bude zanimljiv čitaocima svih uzrasta. Naročito dobra za đake šestog i sedmog razreda osnovnih škola jer je napisana tako da prati oblasti koje se obrađuju na časovima fizike u šestom razredu.

„Urnebesna fizika“, kažu autori, pokazuje deci da nauka nije bauk, ali ih istovremeno uvodi u ozbiljna saznanja putem raznih trikova.

Publiku će sačinjavati učenici osnovnih škola : “Rada Miljković”, “17. oktobar”, “Milan Mijalković” i “Boško Đuričić”

“Ako spadate u one koji su greškom otvorili ovu knjigu (dobili ste je na poklon; bilo vam je dosadno; nemate nijednu drugu knjigu; mislili ste da se u njoj radi o ljubavnom životu nemačkih žaba; zgrabili ste je žureći u toalet), najozbiljnije se pridržavajte ovog upozorenja: BEŽITE! URNEBESNA FIZIKA VAM MOŽE POMUTITI MOZAK I NATERATI VAS DA SE POTPUNO ZALJUBITE U NJU!

Knjiga za one koji su ludi za fizikom! I za one koji bi radije vukli krokodila za rep nego izučavali fiziku!”

Prethodni tekstDUBINA PROREZA NA ZIMSKIM GUMAMA NE MANJA OD ČETIRI MILIMETRA
Sledeći tekstPUTEVI KA TURISTIČKIM CENTRIMA – PROHODNI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime