U 26 škola u Pomoravlju stigle dojave o podmetnutim bombama

0

U 26 osnovnih i srednjih škola Jagodine, Paraćina, Ćuprije, Despotovca, Svilajnca, Rekovca stigle su dojave o podmetnutim bombama. 

„U Jagodini, Despotovcu, Svilajncu, Paraćinu, Ćupriji, Rekovcu, dakle ukupno u 26 škola stogle su dojave o podmetnutim bombama. Učenici su u skladu sa pravilnikom o postupanju u takvim situacijama poslati kući, poseban odsek policije radi na slučaju“ kaže Života Starčević, načelnik Školske uprave u Jagodini.

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi prema do sada pristiglim informacijama, dobilo je više škola širom Srbije sa područja školskih uprava Valjevo, Kraljevo, Beograd, Kosovska Mitrovica, Niš, Požarevac, Zaječar, Užice, Jagodina, Čačak, Kruševac, Zrenjanin, prenosi Blic.

Već danima goruće pitanje je kako će se polagati mala matura jer su dojave o bombama postale doslovce svakodnevne.

Prema do sada poznatom informacijama, ide se na model, da se gde je moguće, polaganje za nekoliko škola održi u jednoj. Prema saznanjima “Blica” kako sada stvari stoje, sve škole u kojima će se održavati mala matura, stučna lica MUP će prethodno pregledati. Potom se škola zaključava. Biće angažovani policajci koji će redovno nadgledati i obilaziti objekat. Za sada nije poznato da li će biti još nekih mera bezbednosti, ali je procena, da je stroga prevencija jedini način da se i pored dojava o bombama mala matura održi, piše Blic.

Prethodni tekstZapalio se kamion na auto putu
Sledeći tekstU toku su kontradiverzioni pregledi povodom dojava o bombama

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime