Tužilaštvo naložilo hitnu istragu u slučaju ubistva pasa u Smederevskoj Palanci

0

Shodno natpisima elektronskih medija i prijava građana da su u Smed. Palanci u toku noći 12. i 13.oktobra u vremenskom periodu od 03,00 do 07,45 časova nepoznata lica usmrtila više pasa pucajući iz vatrenog oružja, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani formiran je predmet protiv NN učinioca, te je policijskoj stanici Smed. Palanka upućen hitan zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u kojem je naloženo hitno sprovođenje opsežnih provera u cilju prikupljanja materijalnih i nematerijalnih dokaza radi otkrivanja eventualnih učinilaca krivičnog dela Ubijanje i zlostavljanje životinja iz čl.269 st.1 KZ-a ili bilo kog drugog krivičnog dela, potvđeno je danas Infocentrali u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

„Policijska stanica Smed. Palanka i dalje nastavlja sa preduzimanjem opsežnih mera i provera i radi na identifikaciji učinilaca krivičnog dela. Na sajtu Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani u rubrici saopštenja možete pronaći sve aktuelnosti i dešavanja iz nadležnosti ovog tužilaštva, te će javnost biti blagovremeno obaveštena po dobijanju novih saznanja“ navodi OJT u Velikoj Plani.

Podsetimo, u noći između 12. i 13. oktobra u centru Smederevske Palanke još uvek nepoznata lica iz vatrenog oružja usmrtila su, prema navodima aktivista za prava životinja više pasa. Snimak koji je dospeo u javnost pokazuje da je ubijena starateljska ženka Zlata pa je kasnije u ovom gradu organizovano nekoliko protesta. Međutim, ubijanje napuštenih ali i vlasničkih životinja širom Srbije je svakodnevni problem pa su aktivisti nastavili proteste u Beogradu. U ovom trenutku jedan od aktivista štrajkuje glađu ispred zgrade Predsedništva i traži da ga primi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Prethodni tekstPoziv poslodavcima da se uključe u dualno obrazovanje
Sledeći tekstToplana u Jagodini – sinoć pušteno grejanje

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime