TRUDNICAMA U VIŠEGRADSKOJ I DANAS PODRIGUŠA

0
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nezadovoljan je ishranom u porodilištima u Srbiji i najavio je da će odgovorni za propuste u Ginekološko akušerskoj klinici u Višegradskoj u Beogradu biti sankcionisani. Međutim, ovakav doručak i danas je na meniju ove bolnice.
 
„Video sam jednu lošu sliku iz GAK-a u Višegradskoj. Posle svega što je urađeno i detaljnih uputstava koje smo dali i koja su nacrtana za malu decu, imali smo jedan propust koji je sramotan. Oni koji nisu poštovali proceduru u vezi sa ishranom u tom porodilištu biće sankcionisani“, rekao je Lončar.

Ministar zdravlja kaže da se jedan deo propusta odnosi na tehničko-ekonomski centar u kojem se priprema hrana, a drugi deo na samu kliniku, prenosi „Blic“. Međutim, na internetu se i ovog jutra pojavila fotografija skromnog doručka u Ginekološko akušerskoj klinici u Višegradskoj u Beogradu. Uz kolut salame, malo pavlake, hleba, poslužena je i čaša jogurta.

„Trenutno prebacuju odgovornost jedni na druge. Jedni kažu da su poslali hranu, a da nije raspoređena, drugi da ona nije ni poslata. U naredna dva dana će se utvrditi ko je u pravu“, rekao je Lončar naglašavajući da to mora da se ispravi.

– Ko nema nekog da mu kupi kupi ili donese hranu, u zgradi bolnice nalazi se prodavnica, rekla nam je tridestpetogodišnja T.V. koja se nalazi u ovoj beogradskoj bolnici.

Osim sadržine tanjira problem predstavlja i vreme kada se obroci služe. Doručak je u pola osam, ručak u pola 12, dok se večera služi u pola pet.

Iako je više puta obećano da će jelovnici za porodilje biti promenjeni, po planu radne grupe ministarstva, izgleda da se ne pridržavaju svi.

Kako navodi Blic žena zanimljivo je da na sajtu Ministarstva zdravlja stoji preporuka po kojoj trudnice i porodilje treba da imaju najmanje šest porcija, od čega dve porcije treba da budu voće i povrće.

Teorija i praksa, po ko zna koji put se mimioilaze.

izvor Blic, Blic žena, Fejsbuk

Prethodni tekstUHAPŠENI IZ „METAL SISTEMA“ NIKAD NIJE ŽIVEO U JAGODINI
Sledeći tekstGDE ĆETE VEČERAS? SJAJNA IZLOŽBA U ĆUPRIJI – 40 PORTRETA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime