Traži se smena predsednika opštine Batočina (SNS), građani tvrde da nisu imali goru vlast

1

Jutros je održan protest ispred zgrade Opštine Batočina. Građani i opozicija tražili su smenu aktuelnog predsednika opštine, Zdravka Mladenovića (SNS). U 8:30, pola sata pre zakazane sednice Skupštine opštine, na čijem dnevnom redu je usvajanje budžeta opštine za 2022. godinu, na ulici pred zgradom lokalne samouprave građani i odbornici su zviždali i skandirali: „Dosta je“ „Lopovi“ i „Stop krađi“. 

„Šest godina je SNS na vlasti i odlika te vlasti je totalni nerad, da ne kažem lopovluk. Od naše lepe opštine napravljena je privatna opština, jedna privatna firma koja služi jednom čoveku i par ljudi oko njega“ kaže jedna od nezadovoljnih građana. 

„Batočina je stala, ovo je najgora vlast u zadnjih 30 godina. Jedino rešenje je prinudna uprava i što pre da se raspišu lokalni izbori“ kaže jedan od okupljenih.

„Mi smo se danas okupili, a podržavaju nas i nezadovoljni članovi SNS koji zbog pritiska nisu mogli da se pojave, da bismo izrazili nezadovoljstvo zbog donošenja budžeta za 2022. koji je nakaradan, a najvažniji zahtev je smena predsednika opštine Zdravka Mladenovića (SNS). Oko 40 miliona raspodeljeno je za sportske organizacije a ubeđeni smo da su se najveće malverzacije i u prethodnom periodu vršile upravo u sportu. Batočinom ne upravlja garnitura koja je izabrana na lokalnim izborima već su tu koordinatori SNS bez čije saglasnosti ne mogu da se donesu nikakve odluke. Mi, Batočinci treba da odlučujemo šta je dobro za naš narod i naše mesto. Ti koorodinatori su nudili i nama koaliciju i funkcije, ali mi smo to odbili. Nema prostora za saradnju sa Zdravkom Mladenovićem. Tražimo od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da reaguje“ kaže Dragan Biočanin, član Odbora za budžet opštine Batočina i zakonski zastupnik GG „Izlečimo opštinu“ koja u lokalnom parlamentu ima odbornike. 

Mesecima naprednjaci u Batočini vladaju tankom većinom od jednog odbornika. SNS, SPS i Jedinstvena Srbija su na vlasti i imaju 15 odbornika, a opozicija koju čine grupe građana Sloboda, Naša kuća i Izlečimo opštinu imaju 14 narodnih predstavnika. 

VREĐALI REPORTERA N1

U skupštinskoj sali odbornici vlasti su psovali reportera N1 što snima sednicu lokalnog parlamenta, a najglasniji je bio predsednik opštine Zdravko Mladenović koji je prišao dopisniku N1 i vikao: „Zašto snimate “ i „Niste se najavili da dođete“.

Mladenović je zatim izašao iz sale pozvao obezbeđenje opštine i policiju nezadovoljan što kamera N1 snima javnu sednicu SO Batočina.

Odbornici iz drugog skupštinskog reda su psovali reportera N1, a najbučniji je bio čovek iz prvog reda, u kome sede članovi Opštinskog veća. Na veoma nepristojan način, lokalni funkcioneri obraćali su se novinaru.

Prethodni tekstU Jagodini petarda otkinula detetu šaku
Sledeći tekstDodela nagrada pobednicima na konkursu „Jara Labud“ biće organizovana u četvrtak

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime