TOKOM PRAZNIKA 400 PIJANIH VOZAČA NA ULICAMA

0

Tokom poslednjeg dana prethodne godine i prva dva dana ove godine ukupno je otkriveno 400 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola.

Od tog broja čak 25 njih je bilo u stanju potpune alkoholisanosti, izjavio je Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije.

Vida je naveo da tokom novogodišnje noći nije bilo incidenata niti težih saobraćajnih nezgoda.

„Tome je svakako doprinela i saobraćajna policija koja je pojačano kontrolisala saobraćaj, pre svega je akcenat bio na otkrivanju prekršaja u upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola“, rekao je Vida.

Naveo je da je tokom poslednjeg dana prethodne godine i prva dva dana ove godine ukupno otkriveno 400 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.

„Njih 25 je bilo u stanju potpune alkoholisanosti, što znači preko dva promila alkohola. Najviše je zabeleženo 3,19 promila u Požarevcu, pritom je tak vozač čim se otreznio odveden kod sudije i izrečena mu je kazna zatvora od 45 dana“, rekao je Vida.

Pored toga, otkrivena su i dva vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci – u Kragujevcu i Somboru.

Vida kaže da su najčešći prekršaji na našim putevima prekoračenje brzine i nekorišćenje sigurnosnog pojasa i ističe da se saobraćajna policija usmera da otkriva upravo te prekršaje, jer oni najviše utiču na bezbednost saobraćaja, stakao je da preliminarni podaci pokazuju da je godina za nama statistički gledano po pitanju bezbednosti saobraćaja najbolja od kada se ova merenja vrše.

„Imamo najmanji broj poginulih lica od kada se prati bezbednost saobraćaja u Srbiji“, rekao je Vida ali i ukazao da je prošle godine bilo više stradalih pešaka i biciklista.

Prema njegovim rečima, nezgode sa biciklistima dešavaju noću kada su biciklisti neosvetljeni, a pešaci najčešće prave grešku jer se kreću kolovozom.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime