Svilajnac rekonstruisao još jednu školu

0

Opština Svilajnac već godinama unazad prepoznaje značaj ulaganja u školstvo, pa su tako u poteklih pet godina rekonstruisane kako seoske škole tako i gradske škole.

Danas je svečano otvorena rekonstruisana škola u Bobovu, istureno odeljenje Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Svilajncu. Radovi su obuhvatili izradu nove fasade sa termoizolacijom, postavljanje nove stolarije, kompletnu rekonstrukciju sistema grejanja, izradu novog krovnog pokrivača, gletovanje i krečenje objekta, kao i postavljanje nove rasvete. Škola je opremljena potpuno novim nameštajem, a učenici su dobili i interaktivnu tablu. U ovoj školi je adaptirana i učionica za potrebe vrtića koji je besplatan za mališane iz Bobova. Radove je finansirala Opština Svilajnac u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

“Mi smo ove godine rekonstruisali ukupno pet škola. Pored Bobova u Svilajncu je završena i detaljna rekonstrukcija isturenih odeljenja Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Gložanu, Dubnici i Grabovcu.. Cilj nam je da svako dete ima jednake uslove za školovanje, bilo na selu ili u gradu,” rekao je ovom prilikom predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Ukupna vrednost radova rekonstrukcije isturenih odeljenja premašuju 44 miliona dinara.

Dve škole u svilajnačkim selima Radošin i Crkvenac kompletno su rekonstruisane prošle godine, a nabavljeni su i nova oprema i nameštaj, sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i opštine Svilajnac.

Završena je i rekonstrukcija najveće osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”.

“Reč je o objektu izgrađenom 1960. godine, od preko 6.000 kvadrata, koji je rekonstruisan od poda do krova, sa novim nameštajem i opremom. Kompletna rekonstrukcija obuhvatila je zamenu krova, postavljanje novih podova, zamenu stolarije, nove instalacije, novu fasadu, spoljašnje uređenje oko objekta. Ovim je opština Svilajnac obavila jedan od najvažnijih zadataka na kojem je radila prethodnih godina, a to je da se rekonstruišu svi školski objekti na teritoriji naše opštine” – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Osim toga, u proteklom periodu rekonstruisane su i obe zgrade Srednje škole Svilajnac sredstvima Evropske unije, i ova škola sada ima uslove kao i sve evropske škole. U toku su radovi na izgradnji fiskulturne sale, čime će učenici ove škole po prvi put dobiti adekvatan prostor za obavljanje nastave iz fizičkog vaspitanja. Poljoprivredno-veterinarska škola ima novi Dom učenika, sa velikim amfiteatrom i 180 novih mesta za najsavremeniji smeštaj i boravak đaka iz cele Srbije.

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni tekstSledeće nedelje počinju radovi na izgradnji novog Kulturnog centra
Sledeći tekstUMETNIČKI ANSAMBLI FAKULTETA NOSIOCI SVEČANE AKADEMIJE POVODOM DANA OSLOBOĐENjA BEOGRADA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime