SVILAJNAC NASTAVLJA S RADOVIMA, REKONSTRUISAN PEŠAČKI MOST VAŽAN ZA ĐAKE I GRAĐANE

0

Rekonstrukcija pešačkog mosta kod Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Svilajncu završena je i ovaj most danas je svečano otvoren u prisustvu opštinskog rukovodstva i medija.

MOST U CENTRU
Na ovom mostu je rekonstrukcijom urađena nova rasveta, ograda, zamena instalacija, prilazne rampe za biciklističke staze dužine 2x22m i širine 3m, prilazno stepenište, hidroizolacija na konstrukciji mosta i završna obrada na samom mostu i prilazima. Dužina mosta je 40m a širina 8,5m, a vrednost radova oko 18 miliona dinara.

MOST CCENTR7 MOST CENTR4 MOST U CNTRU1
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da je ovo treći most u gradu koji je obnovljen:
„U proteklom periodu obnovljena su u samom gradu dva saobraćajna mosta, kod bivše hitne pomoći i kod fabrike Kompo, i pešački most kod Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“. U planu je da se uradi rekonstrukcija mosta kod autobuske stanice i time će biti obnovljeni svi mostovi u gradu. Osim toga, izgrađeni su i novi mostovi u selima Vojska, Roćevac, Grabovac i Subotica, a gradimo i most u Kupinovcu“ – objasnio je Milanović i dodao da je rekonstrukcija i izgradnja svih ovih mostova koštala je preko 1,5 miliona evra.
Milanović je naveo da je ovaj most važan i zbog toga što preko njega svakog dana prođe oko 2.000 učenika:
„Most je sada i pešački i biciklistički, urađen po svim evropskim standardima i sa najmodernijom rasvetom, koja je proizvedena u svilajnačkoj fabrici Panasonic. Sve ovo značajno je povećalo bezbednost i učenika i svih građana koji ovaj most svakodnevno koriste.“

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime