SVILAJNAC gradi hipodrom i ekološki park na šest hektara

0

Predstavnici austrijske ambasade, Sabine Kroissenbrunner, zamenica austrijskog ambasadora i Christian Brawenz, ataše federalnog ministarstva za održivi razvoj i turizam pri austrijskoj ambasadi, razgovarali su sa Predragom Milanovićem, predsednikom Opštine Svilajnac u vezi dalje saradnje. S osvrtom na prethodne uspešne projekte, koje je finansirala Evropska Unija, glavne teme u vezi nastavka saradnje su iz oblasti privrede, investicija, turizma i životne sredine:

„Pokrenuli smo jedan veliki projekat, a to je izgradnja hipodroma. Na toj lokaciji želimo da napravimo ekološki park na površini od 6 hektara, koji bi bio edukativnog karaktera, a ujedno i nova turistička atrakcija u Svilajncu. Želimo da ostvarimo saradnju sa austrijskim gradom Tulnom, koji već ima ovakve projekte“, rekao je Milanović.

Predstavnici ambasade su potom posetili industrijsku zonu, Poljoprivredno-veterinarsku školu sa domom učenika „Svilajnac“, Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu i lokaciju predviđenu za veliki ekološki projekat.

„Svilajnac je jako dobro organizovana i živa opština, sa vrlo angažovanim predsednikom. Zaštita životne sredine je oblast od velikog značaja i vidimo da je opština Svilajnac angažovana u oblasti obrazovanja po pitanju ekologije. Druga oblast, gde postoji podrška Republike Austrije, jesu investicije i stvaranje novih radnih mesta. Primetili smo da se na tome ubrzano radi i da se industrijska zona u Svilajncu razvija. Ambasada Austrije je tu da podrži Svilajnac u oblastima gde može da unapredi saradnju, kao što su investicije, obrazovanje, energija, održivi razvoj“ izjavila je Sabine Kroissenbrunner, zamenica austrijskog ambasadora.

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime