SVILAJNAC ASFALTIRAO PUT NAJBOLJEM FARMERU

0

Krave simentalske rase Aleksandra Jeremića iz Vojske kod Svilajnca postižu najbolje rezultate u Evropi i daju dnevno preko 50 litara dnevno, a kao nagradu lokalna samouprava odlučila je da asfaltira put do savremene farme u vrednosti 2,5 miliona dinara.

– Reč je o lideru u mlekarstvu u Srbiji i Evropi, očigledno je da postoji veliki kvalitet koji smo prepoznali i odali priznanje opštinskim priznanjem za dan opštine . On je izgradio modernu farmu po ugledu na Nemačku i Austriju, kakve nema u Srbiji. I njemu i nama je prilazni put bio prepreka za dalji razvoj, te smo doneli odluku da bez učešća građana asvaltiramo put do farme, rekao je predsednik opštine Predrag Milanović i dodao da je rok za završetak radova kraj septembra.

DSC_5153

Jeremić je višestručki pobednik sajmova u Srbiji, ima oko stotinu visoko mlečnih krava. On je izgradio farmu otvorenog tipa, kakve se koriste u Evropi.

-Imam preko 90 krava, a oko 80 odsto su uvezene iz Austrije. U trećoj laktaciji ta grla daju preko 50 litra mleka dnevno, što je i do 20 litara više nego u njihovoj matičnoj državi. Austrijanci se pitaju da li je moguće da su takva grla prodali. Ona sada vrede do 5 hiljada evra, ali neću ih prodavati. Mnogi stručnjačnjaci iz Austrije ne veruju kad im kažem, ali kada dođu i uvere se u to, onda mi odaju priznanje. Građevinska vrednost farme je oko 400 hiljada evra, kaže Jeremić

Porodica Jermić obrađuje 70 hekatara zemlje i svi članovi angažovan su oko krava i proizvodnje hrane do 16 do 18 sati dnevno.

 

Prethodni tekstVASIĆI: IVONA BI POBEDILA U IZBORU ZA MIS
Sledeći tekst„FORMA IDEALE“ TRAŽI ZAMENIKA ŠEFA SALONA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime