SUDIJA VLADIMIR VUČINIĆ RAZREŠEN DUŽNOSTI

0

Visoki savet sudstva razrešio je dužnosti, na njegov zahtev, sudiju Vladimira Vučinića, poznatog u javnosti po tome što je, kao predsednik veća u postupku protiv Miroslava Miškovića, doneo odluku da mu privremeno vrati pasoš.

Kako piše Politika, Vučinić je zahtev za razrešenje podneo sredinom januara, kada je zatražio upis u imenik advokata.

Posle pritisaka da svoju, zakonski osnovanu, odluku o vraćanju pasoša Miškoviću, preinači, u medijima su počeli da se pojavljuju napisi u kojima je insinuirano da je u zamenu za vraćanje pasoša primio mito.

Kako te navode nisu demantovali ni predsednik suda ni portparol koji su nadležni za komunikaciju sa medijima, sudija Vučinić je sam u izjavi za Politiku odgovorio na optužbe.

Zbog ovog čina, predsednik Višeg suda u Beogradu je, smatrajući da je Vučinić povredio ugled suda, protiv njega podneo prijavu. Disciplinski organi Visokog saveta sudstva su je u prvoj instanci odbacili, ali su u drugom stepenu promenili odluku i proglasili sudiju Vučinića krivim za povredu discipline.

Sudija Vučinić je u međuvremenu i sklonjen sa mesta predsednika sudskog veća u procesu koji se vodi protiv Miroslava Miškovića.

N1

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime